Így köszönt ránk a tavasz!!



A jelenlegi szeszélyes időjárás miatt a meteorológusoknak nehezebb dolga van, mint az elmúlt évtizedekben volt, amikor előre próbálják megsaccolni a várható időt.

Míg a naptári tavasz kezdete március elseje, addig a valódi enyhülés csak fokozatosan, hetek alatt érkezik meg. Ráadásul ez elmúlt években jellemző volt, hogy az enyhe telet meglepően zord és hideg március követte.

De ez idén is így lesz? Míg pontosat ennyivel előre nem lehet mondani, addig az asztrológusok úgy vélik, hogy nem! Idén jó esélyünk van rá, hogy az enyhe téli napok után nem fog fagyosan indulni a március sem.

Az alakuló időjárás a tengerektől és óceánoktól függ, hogy milyen hőmérsékletű áramlatokat hoznak felénk. Mivel a hideg és meleg légtömegek nagyon keverednek Európában, arra is számítanak, hogy a tavasz felé haladva rövid távú hirtelen felmelegedések, és erős lehűlések fogják váltogatni egymást.

Február végére még egy nagy lehűlés várható, mert szibériai légtömegek érnek el hozzánk, de után szépen lassan enyhülés kezdődik.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!