Nyomozás indult az ügyében.



Demcsák Zsuzsa ellen eljárást kezdeményeztek, méghozzá hamis tanúzás vádjával. Ha beigazolódik, akkor komoly büntetésre számíthat!

Demcsák Zsuzsát egy régi történet miatt vonhatják felelősségre ugyanis a Lokál információi szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás miatt indított eljárást a volt műsorvezető ellen. Ez azzal az üggyel van kapcsolatban, melyet még annak idején Demcsák Zsuzsa kezdeményezett: a volt férje ellen indult óralopás miatt eljárás, amely jogerősen lezárult, de a nyomozás alatt felfigyeltek néhány dologra.

A műsorvezetőannak idején azt állította, hogy az órák nem tartoztak a volt férjével közös vagyonukhoz, mivel azok csak promóciós célból voltak nála,ezért próbálta azokat jogi úton visszaszerezni exétől.Ennek igazolásaképp egy szerződést mutattak be,melyet a luxusórákat gyártó cég magyarországi képviselője és Demcsák Zsuzsa látott el kézjegyével. Na,ezzel az irattal voltak gondok. Mivel ezen Demcsák Zsuzsa egy olyan személyigazolvány-száma szerepel, ami a szerződés keltekor még nem volt kiállítva. Így felmerült a kérdés, hogy a szerződés a felek között a keltezésnél később keletkezett, tehát utólag.

A lap által megkérdezett jogi szakértő szerint ha valakiről büntetőeljárásban bizonyosodik be a hamis tanúzás, azt akár egytől öt évig terjedő börtönre is ítélhetik.Ha valaki valós tényt hamisan állít be egy hatósági eljárásban, az kimeríti a hamis tanúzás tényállását.Ha ezt büntetőeljárásban teszi, az súlyosbítja a cselekményt' – mondta dr. Kamarás Péter jogász, aki hozzátette: abban az esetben nem áll fent a büntethetőség, ha magát vagy hozzátartozóját vádolja hamisan bűncselekménnyel. A lap megkereste az érintetteket az üggyel kapcsolatban, de nem akartak nyilatkozni. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!