Az orvosok már lemondtak róla!



Mennyi esélye van egy 411 grammal született gyereknek a túlélésre? Az orvosok szerint nem sok… Szám szerint 20%-ot adtak, de az orvosok nem hittek a csodákban.

„A kicsi lányomnak semmi esélye nem volt a túlélésre! Hogy tudna egy 400 grammos gyerek életben maradni? Az orvosok szerint sehogy! Semmi reményt nem adtak!”

Egy gyerek elvesztése amúgy is elviselhetetlen tragédia, főleg, ha ehhez hozzájön, hogy Ashley olyan betegségben szenvedett, ami miatt még az is alig volt elképzelhető, hogy teherbe essen. Mégis megtörtént. A nő gyakorlatilag meddő volt, amihez még az is hozzájött, hogy a férjének is azt mondták az orvosok, hogy sosem lesz gyermeke.

Amikor a nő hasa kicsit púpos lett, akkor már egyből cisztát kerestek benne, hiszen lehetetlen volt, hogy terhes legyen. Mindenki ledöbbent, amikor kiderült az igazság!

A 12 hétben komplikációk léptek fel egy vérrög formájában az anya méhében. A 18 héten az elzáródás megszűnt, és a fejlődésben már így is visszamaradott babával egy specialistához küldték az a nőt. Itt tudta meg, hogy kevesebb, mint 20% esélye van a babájának. Ekkor már csak 1 centiméternyi magzatvíz volt a baba körül.

Eljött a döntés ideje. Vagy megtesz mindent, amit tud, vagy elengedi a gyermeket, ahogy az orvosok tanácsolták. Azt mondták, hogy nem lenne humánus a fejletlen csöppséget kivenni.

„Valami eltört bennem. Nem tudom, honnan, azonban a kétségbeesésen túl hatalmas erőt gyűjtöttem magamba.”

A 29 héten a baba elérte 411 grammot, és a magzatvíz teljesen megszűnt. A baba már egyáltalán nem mozgott. Cselekedni kellett!

A nő gyermekét császárral kiemelték. Az orvosok el akarták engedni, de követve az anya kérését, mindent megtettek érte.

Amikor 4 napja volt életben, egy speciális újszülött kórházba vitték.

Örökkévalóságnak tűnt, mire elérte a 450 grammot. 3 hét volt, mire először kézben tarthatták a szülők, ami az anya szavaival, a legjobb érzés volt, amit életében érzett. Az orvosok szerint még sosem történ hasonló eset, amikor egy baba ilyen fejletlenül születik meg, és nem történik semmi komplikáció, csak nőnie kell.

3 hónap volt, mire gépek nélkül is képes volt életben maradni. 106 kemény nap és küzdelem után a szülők hazavihették a gyereket.

Azóta egy év is eltelt, és a kislány 5,4 kilogramm. Igen, még mindig egy kicsit sovány, de egészséges és életben van!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!