Ezt már nem tudta csendben tűrni...



Clint Edwards apa nélkül nőtt fel ezért egy idő után úgy döntött, hogy elkezd írni erről és elindította a “No Idea What I’m Doing: A Daddy Blog” című blogot. Az apai élet örömeiről és nehézségeiről ír a maga humoros módján. Feleségével Mel-le három gyermekük van és mindketten dolgoznak, hogy mindent megadhassanak a családnak.

A pár megbeszélte, hogy a háztartási feladatokat és a gyereknevelési teendőket is egyenlő mértékben fogják elosztani mivel mindketten felelősek az otthonukért. Ezért amikor Clint édesanyja kritizálni kezdte Mel takarítási szokásait, Clint nem nagyon örült neki. Nem is tudta, mit válaszoljon erre először.

Az esetről egy Facebook bejegyzést írt, amiben a következő áll:

Néhány héttel ezelőtt az anyukámmal beszéltem telefonon és ő megkérdezte tőlem:

“Téged nem zavar, hogy Mel nem takarít annyira alaposan?”

Éppen szombat volt én pedig mostam valamit. Azt sem tudtam mit mondjak erre. Anyukám nagyon kíváncsi teremtmény.

Biztos észrevette, hogy a lakásban nincs mindig akkora rend. Én viszont úgy gondolom, hogy a takarítás mindkettőnk feladata, nemcsak Melé. Nálunk a házasság erről is szól.

Igen, bevallom hogy nálunk nincs állandóan rend. Vannak mosatlan edények a mosogatóban, a kanapén ottmarad a gyerek befejezetlen rajza vagy valami más játék.

De ez engem nem zavar és nem is gondolkodtam erről.

Nem nagyon tudtam, hogy mit válaszoljak a kérdésére. De azt tudom, hogy ő persze egy másik generációt és képvisel és a lakását is ezek szerint tartja rendben.

Édesapám nem volt sokáig jelen életemben. Ám kaptam egy tanácsot tőle, azt mondta nekem: ha majd el akarod dönteni, melyik lányt veszed el feleségül, akkor látogasd őt meg otthon egyszer, váratlanul. Akkor meg fogod tudni, mennyire tart rendet otthon és hogyan gondoskodik magáról.

Azt hiszem anyukám azért aggódik azzal kapcsolatban, mekkora tisztaság van nálunk, mert az ő életében másfajta elvárások voltak.

Amikor elvettem Melt feleségül, nem azt figyeltem, hogy milyen a lakása. Azt figyeltem, milyen jó vele lenni, hogy érzem magam, amikor vele vagyok. Mennyire szép a mosolya és milyen kedves.

Szeretem benne, hogy figyelmes és a gyermekeim tökéletes anyja.

A telefonbeszélgetés vége felé, amikor épp gondolkodtam mit is mondjak anyukám megjegyzésére, ezt válaszoltam:

“Nem azért vettem feleségül, mert egy tiszta házat akarok. Hanem azért, mert ő az a nő, akivel az egész életemet együtt szeretném tölteni.”

Aztán nem szóltam egy szót sem. Aztán anyukám ezt mondta:

“Hát igen, akkor az biztos fontosabb, mint a tiszta lakás.”

“Igen, mondtam én. Én így gondolom.”

A férfi válasza igen különleges volt, sok ember olvasta bejegyzését a világon. Sok pár életében megjelenik ez a kérdés és ők is mind örömmel olvassák a férfi szavait.

neked mi a véleményed? Az apa tanácsa a helyes vagy inkább az édesanya véleményét pártolod?

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!