Még csak gondolni sem mert volna rá...



Mi fut át az agyadon, amikor egyedül találod magad az utcán éjszaka? Félelem? Pánik? Aggodalom? Mi van akkor, ha egy idegen ember közelíteni kezd hozzád? Mindannyian hallottunk már durva történeteket. A szíved elkezd hevesebben verni, kicsit szorosabban fogod magadhoz a táskádat és reménykedsz, hogy nem leszel szereplője az esti híreknek.

Ha ebbe belegondoltál, akkor el tudod képzelni, hogy mi zajlott le Kate McCurle fejében, mikor egy hajléktalan férfi megközelítette az autópálya mellett, mivel Kate kocsijából kifogyott az üzemanyag.

Egy idegen kedvessége

Amikor ez a hajléktalan férfi felé vette az irányt, eszébe sem jutott, hogy bántalmazza a nőt vagy, hogy elvegye a pénzét.

Mindössze ennyit mondott: “Szállj be a kocsidba, zárd magadra az ajtót, én nemsokára visszajövök.” Ezután, ahogy mondta, vissza is tért egy kanna üzemanyaggal.

A férfi, Johnny Bobbitt, a 20 dollárját elköltötte üzemanyagra, így Kate biztonságban haza tudott jutni.

Kate megdöbbent Johnny tettén. A férfi ragaszkodott hozzá, hogy nem kell visszafizetnie a pénzt. Megtudta, hogy a férfi nagyjából egy éve hajléktalan volt és törekedett arra, hogy talpra tudjon állni, de soha nem hagyott ki egy lehetőséget sem arra, hogy segítsen a rászorulóknak.

McClure-nek nem volt pénze, hogy visszafizesse aznap este, de megígérte, hogy visszatér. Másnap vissza is ment egy barátjával, Mark D’Amicoval. Miután beszélgettek Bobbitt-tal, rájöttek, hogy többet akarnak tenni érte, mint csupán visszafizetni a pénzt, amit üzemanyagra költött.

Hogyan viszonozta a segítséget?

McClure és D’Amico továbbra is látogatták Johnny-t, vizet, ennivalót és egyéb szükséges holmikat vittek neki. A látogatások alkalmával még jobban megismerték őt és megismerték jóságát is.

A két fiatal úgy döntött, hogy elindítanak egy GoFundMe oldalt. Szerettek volna annyi pénzt összegyűjteni a férfinak, hogy elegendő legyen pár hónapi bérleti díjra, hogy legyen hol laknia, amíg nem talál magának munkát.

Meglepetésükre az oldalnak gyorsan híre ment. A 10.000 dolláros adománygyűjtő oldalukon majdnem 400.000 dollárt sikerült összegyűjteniük.

Bobbitt úgy gondolta, hogy emiatt a csekély tett miatt nem érdemli meg ezt a hatalmas lehetőséget, amivel újra felépítheti az életét.

Ez a csodálatos történet bebizonyítja, hogy valóban képesek vagyunk megváltani a világot és megváltoztatni egy ember életét. McClure megragadta az alkalmat, hogy segítsen valakinek, aki nehéz időket élt meg. Mindannyiunknak megvan az esélyünk rá, hogy másoknak segítsünk. Íme, három módja, hogy te is segíthess:

1. Adj pénzt jó célokra

A pénzzel, amit összegyűjtöttek, Bobbitt elment egy pénzügyi tanácsadóhoz, hogy megbizonyosodjon róla, azt a megfelelő módon használják-e fel. Ugyanakkor szeretett volna lehetőségei szerint viszonozni a kedvességet. Segíts úgy, hogy olyan szervezeteknek és embereknek adományozol, akikről tudod, hogy bölcsen használják fel a pénzedet. Ha nincs sok pénzed, az sem baj. Egy kevéssel is segíthetsz abban, hogy valakinek az életét jobbá tedd.

2. Önkénteskedj

Néha az önkéntes segítség túlságosan megterhelőek tűnhet, de ahelyett, hogy egyedül próbálnád megváltani a világot. Néha egyszerűen csak nézz utána, hogy van arra lehetőség, hogy besegíts, legyen az egy állatmenhely, egy kórház vagy bármilyen szervezet, ahol nagra értékelik az önként nyújtott segítséget.

3. Ne ítéld el az embereket

Amikor Johnny elkezdett Kate felé közeledni, azonnal félelmet váltott ki, aminek az ítélkezés adott alapot. Végül azt választotta, hogy megadja a lehetőséget egy idegennek, hogy bebizonyítsa nagylelkűségét. Ezután már ő segített neki újra talpra állni az életben.

Ők ketten ma már barátok és soha nem fogják elfelejteni azt, amit egymásért tettek és azt, hogy egy apró gesztus az ember egész életét képes megváltoztatni!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!