Rendkívül sok antibakteriális szappan, testápoló és egyéb kozmetikumból válogathatunk a boltok polcain. Ám a bőrbetegségek mégis egyre inkább kezdenek elszaporodni. Egyre többen szenvednek ekcémától és más bőrpanaszoktól.



Szakemberek azt állítják hogy a túlzott higiénia nem tesz jót a bőrünk egészségének. Vannak olyan baktériumok,amik hasznosak szervezetünk számára. A bőrünk normál ökoszisztémájának fenntartásához szükségünk van ezekre, ellenkező esetben ezek nélkül visszatérő bőrbetegségeink alakulhatnak ki.

Szervezetünkben található baktériumok száma tízszerese a sejtjeink számának. Ezek a baktériumok nem csak szervezetünkön belül, de a testünk külső felszínén is megtalálhatóak.

A különböző antibakteriális szerek használatával ezek könnyen eltűnhetnek a testünkről, és ez felboríthatja az egyensúlyt.

Így állíthatjuk vissza a baktériumok egyensúlyát

  • kerüljük a vegyi anyagokkal teli, baktériumölő tisztítószereket, és használjunk inkább természetes összetevőjűeket. Ezek nem irtják ki az összes élő mikroorganizmust, és nem rendelkeznek káros mellékhatásokkal.

A természetes tisztító- és szépítőszerek előnyei

  • megtisztítják bőrünket a pattanásoktól, és a káros fertőzéseket okozó baktériumoktól
  • helyreállítják a bőrünk szerkezetét
  • segítenek fenntartani a bőrünk normál pH-értékét

Érdemes lecserélnünk kozmetikumainkat a lehető legtermészetesebb fajtára. Kiváló helyettesítők lehetnek a bio szépségápolási cikkek, válasszuk inkább ezeket.

Az úgynevezett aerob baktériumok, az emberi izzadsággal táplálkoznak. Ha természetes alapanyagú dezodorokat használunk, és a vegyszerek által így nem öljük ki ezeket az aerob baktériumokat, könnyen meg lehet hogy nem is kell tovább izzadásgátlót használnunk. Ugyanis ezek a baktériumok "felfalják" az izzadságot. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!