Egyre csökken a hőmérséklet a jövő héten...de ez még semmi!



Hétfőn északnyugaton változóan felhős, máshol eleinte erősen felhős lesz az ég. Majd felszakadozik a felhőzet, ám a Tiszántúlon estig borús égbolt lesz a jellemző. Főként az ország középső és keleti részén várható eső és zápor, középen hózápor is lehet. Az északi és északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1°C és -4°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3°C és 8°C között valószínű.

Kedden keleten kezdetben erősen felhős lesz az ég. Helyenként eső és havas eső is lehet, majd csökken a felhőzet. Máshol a felhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Kezdetben az északi, majd a délire forduló szél helyenként megerősödik, és csökkenti a hőérzetet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1°C és -4°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3°C és 8°C között alakul.

A héten szinte mindennap esni fog

Szerdán sem ússzuk meg csapadék nélkül. Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső és zápor. Az északi és északnyugati régiókban havas eső és havazás is valószínű. A keleti és délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0°C és -5°C lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet nem lesz magasabb 2°C és 8°C-nál. 

Csütörtökön is a hét első feléhez hasonló, kedvezőtlen időjárás várható. Kis intenzitású, de sűrű csapadék jön, mely eső és havas eső is lehet. Borult és felhős lesz az ég. A hűvös, északi szél megélénkül, és néhol viharossá fokozódik. A hőmérő higanyszála éjszaka lekúszhat akár -4°C-ra is, nappal pedig alig éri el a 3°C és 7°C-ot. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!