Íme az előrejelzés!



Holnaptól jó ideig felejtsd el a kora nyári időjárást,egy hidegfrontnak köszönhetően.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés elsősorban nyugaton, délnyugaton lehet, ahol zápor, zivatar ismét kialakulhat. Délután néhol északkeleten, keleten sem kizárt egy-egy zápor, zivatar. Élénk lesz a keleties szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. Frontmentes, fülledt időre számíthatsz.

Hétfőn egy hidegfront éri el térségünket, mely a Dunántúlra és a déli tájakra esőt, záporokat, zivatarokat hozhat magával. Egyre többfelé beborul, de északkeleten még napos idő ígérkezik. Élénk, északkeleten erős lesz a keleti-északkeleti szél. Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, a legtöbb helyen kevéssel 20 fok fölött, nyugaton kevéssel 20 fok alatt alakulnak a maximumok.

Kedden borongós, esős, záporos időre készülhetünk, zivatar még délen és keleten alakulhat ki helyenként. Marad a szeles idő, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek. 18-23 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán további esőre, záporokra, néhol zivatarokra számíthatunk. Marad a felhős idő, inkább csak délen süthet ki rövid időre a nap. Sokfelé erős lesz a délnyugati szél, napközben 15-22 fokot mérhetünk, északkeleten lesz hűvösebb.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!