Kevesen gondolják, de csodákat művel!



A matractisztító vegyszerek általában drágák, valamint tele vannak mesterséges anyagokkal is, ellenben a szódabikarbónának nincs semmilyen egészségkárosító hatása, de mégis olyan hatásos, mint a bolti szerek. A matracot érdemes évente átdörzsölni szódabikarbónával, mert magához vonzza a szennyeződéseket, az izzadtságfoltokat és az elhalt hámsejteket, de a kellemetlen szagokat is semlegesíti. Emellett képes végezni rengeteg kórokozóval.

Először is porszívózd le a matracodat, majd egy szita segítségével szórd be egyenlően szódabikarbónával a fekhelyedet, ehhez egy kis illóolajat is keverhetsz, hogy kellemesebb illata legyen a matracnak. Hagyd így pár óráig, de akár egész nap is állhat, mielőtt újra leporszívózod.

A szőnyeget és a kárpitokat is kitisztíthatod szódabikarbónával. Ehhez egy edénybe tégy egy evőkanál szódabikarbónát, ugyanennyi mosóport és egy bögre felforralt vizet. Keverd össze az alapanyagokat, majd töltsd egy szórófejes flakonba és fújd be vele a tisztítani kívánt felületet, majd egy szivaccsal dörzsöld meg. Az egész lakás felfrisssül, de vigyázz, hogy természetes anyagból készült szöveteken ne használd a keveréket, ugyanis kárt tehet bennük.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!