Így tehetsz ellene a leghatékonyabban:



Először is, miért szed egyre több áldozatot a rák? - kérdezték az onkológust, Cătălin Costovicit. Talán erre a kérdésre a környezetünk ad választ, a belélegzett egyre szennyezettebb levegő, a romlott minőségű, génmódosított, agyontartósított élelem, ami a bevásárlóközpontok polcairól omlik ránk. Ugyanis minden, ami mezőgazdasági terméknek számít, az valamilyen módon kezelt és feldolgozott. A pontos választ, az igazi kiváltó okot azonban senki sem tudja. 

Amiről beszélni szoktak a rák kapcsán - a stressz, a sugárzás, a légszennyezés, étkezés, stb. - csak rizikófaktor ebben a játékban, melyben az egészségünk a tét. De azt, hogy igazából miért lesz valaki rákos, azt senki sem tudja. Egy egy pokoli orosz rulett, melyben mindannyian részt veszünk. Igen, mindannyian. Hisz előbb-utóbb bárkiben közülünk kifejlődhet a rák, kivétel nélkül. Aki meg megússza, az szerencsésnek mondható. 

Tehát a rákot inkább a balszerencse, mintsem az örökölt gének vagy az életstílus okozza? 

Pontosan. A DNS-ben folyton történnek mutációk, melyeket a szervezet általában helyrehoz. Túlzás azt mondani, hogy a rák végig bennünk van, viszont ilyen elváltozások mindannyiunk testében jelentkeznek, csak hát a legtöbbet az immunrendszerünk segítségével sikerül kiiktatni. 

Egy adott ponton azonban - hisz a szervezetünknek is lehet 'rossz napja' - ezt a mutációt már nem tudja helyrehozni. Ez pedig az első lépést jelenti egy tumor kialakulásához. A betegek körében számos tévhit kering, egyik veszélyesebb a másiknál. Például hogy ha húst eszünk, azzal tápláljuk a rákos sejteket? 

Az elmélet, mely szerint a tejtermékek és a húsfélék fogyasztása felgyorsítja az onkológiai folyamatot, teljesen pontatlan. Mi mindig kiegyensúlyozott étrendet javasolunk a pácienseinknek, sok zöldséggel és gyümölccsel, de semmiképp se húsmentesen. A hús ugyanis rendkívül fontos, főként a megterhelő kezeléseknek kitett szervezet számára. A hús értékes állati eredetű fehérjékkel látja el a testet, melyek segítik a vérképződést. Ez pedig szükséges ahhoz, hogy a beteg bírni tudja a kezelések sorozatát. 

De különbség van hús és hús között. Van valamilyen összefüggés az emésztőrendszert megtámadó rákos betegségek és a feldolgozott hústermékek között? 

A feldolgozott húsnak semmi keresnivalója az étrendünkben! A szalámik, kolbászok, virslik, a párizsi, különböző felvágottak, vagdalt hús a lehető legrosszabb, amit választhatunk. Ezek a termékek a legaljasabb ellenségei a testünknek, magyarán mérgek, melyek adalékanyagokban, színezékekben, azokban a híres E-kben gazdagok. Kenyérre kent toxinok, melyek az évek hosszú során lassan felgyűlnek a szervezetünkben, aztán robbannak. A kenyér sem különb egyébként, az is tele van stabilizálókkal, emulgálókkal és egyéb dolgokkal. A legegészségesebb kenyér az, amelyik másnapra megkeményszik. Amelyik egy hét után is ehető, abból már biztosan csak az adalékok beszélnek. És mi folyton valami ilyesmit eszünk, nap mint nap, bombázva a DNS-ünket. Aztán valamelyik sejtünkkel egyszer csak elszalad a ló. A mobiltelefonok okozhatnak agydaganatot? 

Biztos vagyok benne, hogy van kapcsolat a két dolog között. A kutatások nem egyértelműek, de az biztos, hogy az ultramágneses sugárzások hatnak a szervezetünkre. Bárhol is lépjen fel, az ismétlődő stimulálás legalább egy gyulladást okoz, és a krónikussá fejlődő gyulladásokból már könnyen lehet rák. Vélhetően sosem fogunk egyértelmű kutatási eredményt kapni a témában a mobiltelefon gyártók által gyakorolt hatalmas nyomás miatt. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!