Ez fájni fog!



Hiába a bérek általános emelkedése a munkavállalók száma nem növekszik a boltokban.

A 27-28 ezer forintos keresetemelés tehát csak arra elég, hogy ne csökkenjen tovább a dolgozók létszáma, miközben több alkalmazottra lenne szükség. A legnagyobb baj az élelmiszerboltokban tapasztalható. A feszültség éppen ezért egyre csak nő, hiszen a boltok többsége eladót, pénztárost, vagy árufeltöltőt keres. Jelenlegi állás szerint azonban nincs több. Az élelmiszerboltokban pedig (nem sokkal, de jelzésértéke van) valamelyest apadt is az eladók létszáma.

Így ennek nem lesz jó vége, csak egyre nőnek a sorok a kasszáknál.

A szupermarketek hatalmas lendülettel toborozzák a munkatársakat, árufeltöltőket, eladókat, raktárosokat, logisztikai dolgozókat!

Több helyen küzdenek az eladóhiánnyal, de úgy tűnik hogy nem mindenhol.Az Aldi weboldalán például egy nagyon érdekes információt találtunk:

Kérjük vegye figyelembe, hogy az ALDI Magyarországhoz jelentkezők száma magas. Annak érdekében, hogy jelentkezési anyagára kellő figyelmet fordíthassunk, időre van szükségünk. A lehető leghamarabb vissza jelzünk Önnek annak érdekében, hogy Ön is tisztában legyen azzal, jelentkezése milyen elbírálás alá sorolódott.

A Lidl például úgy hirdeti állásait, hogy 2016. januárja óta átlagosan mintegy 32%-al emelte meg a raktári és a bolti dolgozók munkabérét, ezen felül egy komplex béren felüli juttatási csomaggal várja új dolgozóit.Senki ne lepődjön meg, hogy az üzletekben egyre kevesebben vannak, akik a vevőkkel tudnak foglalkozni. És manapság újra nem ritkák a kígyózó sorok – mert hiába lenne több pénztár, ha nincs akit le lehet ültetni a pénztárgép mellé.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!