Mióta a bal oldalamon alszok a problémáim 90% megszűnt!



1. Jobb nyirokkeringés

A nyirokrendszer a tápanyagok fő közlekedő csatornájaként is ismert, ezen keresztül távoznak a szervezetből a különböző salakanyagok, amiket a testünk különböző pontjain lévő nyirokcsomók szűrnek meg. Mivel a nyirokfolyadék testünk bal oldalára gyűlik össze mielőtt távozna belőlünk, így a bal oldalunkon való fekvés ezt az állapotot segíti elő.

2. Tehermentesíti a szívet

Hogyha bal oldalunkon alszunk, szívünk is könnyebben tud elegendő mennyiségű vért pumpálni az erekbe, hiszen a fő verőér(aorta) is balra hajlik. Ha jobb oldalunkon alszunk, akkor ugyanezt a vért felfelé kell „szivattyúzni” szívünknek, ami plusz energiabefektetéssel jár, ezt elkerülve sokkal hatékonyabb lehet agyi vérellátásunk az éjszaka folyamán.

3. Emésztést segítő hatású

Ha jobb oldalunkon alszunk, utat engedünk a gyomorsav áramlásának a nyelőcsőbe, amely a legfőbb okozója a savas refluxnak, vagy köznapi nyelven gyomorégésként ismert jelenségnek. Ha a bal oldalunkon alszunk mindez nem történik meg a gyomor anatómiája miatt, így ha éjszaka gyakran kelnénk fel gyomorégésre, mindenképpen érdemes kipróbálnunk, hogy másik oldalunkon alszunk.

4. Anatómiailag kényelmesebb

Testünk bal oldalán található a gyomor és a hasnyálmirigy. Ha jobb oldalunkon alszunk, testünknek plusz energiába kerül a gravitáció ellen is dolgozni, ami plusz nyomást gyakorol erre a két szervünkre, amely gátolhatja hatékony működésüket.

5. Jobb a lépnek 

Legfontosabb vérraktárunk, azaz a lépünk szintén testünk bal oldalán helyezkedik el, a bordaív alatt. Ez a szervünk felelős a vérünk tisztításáért, így kiemelten fontos, hogy gyorsabban tudja megtisztítani szervezetünket a salakanyagoktól, amelyre így sokkal hatékonyabban képes.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!