Szülő az ilyen?!



Könyörtelen módon bántalmazta öt hónapos kisgyermekét egy apa, aki ezután a legkisebb mozdításra is fájdalmasan zokogott fel.

Kiderült, a veréstől homloklebenysérülése volt, jobb felkarja szilánkosra tört, de a vizsgálatok során bebizonyosodott az is, hogy a baba komoly alultápláltságtól is szenvedett. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy akár bele is halhatott volna, ha a családsegítő nem jár éppen náluk.

A brutális kegyetlenségről először az Atádhír írt; információik szerint elsőként a családsegítő vette észre, hogy valami nincs rendben az öt hónapos gyerekkel. Ő hónapok óta látogatta a családot heti rendszerességgel.

– Egy zöld folt éktelenkedett a kisbaba szeme alatt. Bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkértem az anyát, vetkőztesse le a picit. Akkor láttam, hogy lóg a jobb válla, minden mozdításra fájdalmasan sír – mesélte a lapnak a nő.

– Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból – tette hozzá.

A kicsit rohammentővel vitték a kórházba, ahol két napon keresztül küzdöttek az életéért, szerencsére sikeresen.

Édesanyja, T. Piroska azt mondta, hiába próbálta ölelésébe zárva védelmezni a gyermekét a feldúlt férfi elől.

– Nem tudom, mi történt vele. Minden előzmény nélkül kattan be – mondta könnyeivel küszködve az anya, aki nem tudja, hogy van a gyermeke, de alig várja, hogy láthassa.

A négygyermekes családdal történtek megdöbbentették a falubeliket. Az apát, O. Györgyöt (41) mindenki rendes embernek ismerte, aki odavolt kisfiáért.

– A mindene volt az a csöppség, látszott rajta, hogy igazán szereti. Elképzelni se tudjuk, hogy mi történhetett, amiért rátámadt arra a szegény gyerekre – mondták el a Blikknek a döbbent helybeliek.

A férfit a múlt héten letartóztatták. Aljas indokból, védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak miatt kell majd felelnie a bíróság előtt a kegyetlen apának.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!