Elképesztően sokat nyerhetünk ha jól ismerjük az emberi természetet!



1. Így szereld le az ellenséged

Van valaki, akiről tudod, hogy nem kedvel téged, és el akarod  kerülni, hogy beléd kössön? Ülj mellé! Ha így próbálkozna, teljes testtel feléd kellene hogy forduljon, ami kényelmetlen helyzetet jelent neki.

2. Kedvezmény kéne?

Alkudozásnál jó lehet, ha egy merész húzással megkérdezzük, nem lehet-e ingyen a miénk az adott holmi. Ezt nyilván visszautasítják, de a második kérdésnél (ami egy kedvezményes ár legyen) már jóval valószínűbben mondanak igent, hiszen rosszul érzik magukat a korábbi elutasítás miatt.

3. Tuti első randi

Íme egy tuti recept első randira: a kulcs az izgalom, az adrenalintól ugyanis nagyobb a valószínűsége, hogy kialakul valamilyen szikra. Vidámpark, félelmetes film vagy extrém sport egyaránt szóba jöhet!

4. Penge memória

Ha meg kell jegyeznünk valamilyen információt, sokat segíthet, ha elismételjük azt egy másik embernek. Például elmesélhetjük valakinek az érdekes tananyagot, amivel foglalkozunk, vagy csak becsempészhetjük a megjegyzendő infót a beszélgetésbe – így sokkal jobban megmarad a memóriánkban.

5. Átjutni a tömegen

Egy zsúfolt téren vagy forgalmas főutcán kell átverekedned magad? Emeld fel a fejed, nézd ki a célodat, és csak menj előre! Az emberek simán elállnak majd az utadból, ez viszont tényleg nem működik akkor ha napszemüveget viselsz, vagy a cipőd orrát bámulod. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!