Oszd meg ha te is egyet értesz vele, 18 év alatt senki kezében nincs keresnivalója!!



A kormány közegészségügyi okokra hivatkozva vezetné be a korlátozást: az energiaitalok ugyanis nagy mennyiségű cukrot és koffeint tartalmaznak, gyakran többet, mint a hagyományos üdítőitalok. Túlzott fogyasztásuk a gyerekek esetében összefüggésben áll az elhízással, a fogszuvasodással, a fejfájással, az alvási problémákkal, hasi fájdalmakkal és hiperaktivitással.

Ennek ellenére  fiatalok ezrei fogyasztják ezeket rendszeresen! Olyannyira, hogy a legnagyobb energiaital-fogyasztók közé tartozunk Európában. A szakemberek szerint emiatt konzultációt kezdeményeznek az energiaitalok gyerekeknek való eladásának betiltásáról.

A konzultáció során abban megszavazzák hogy 16 vagy 18 éves kor alatt ne lehessen olyan energiaitalt vásárolni, melyben literenként 150 milligrammnyi vagy több koffein található. Néhány kiskereskedő az Egyesült Királyságban egyébként már most sem ad el energiaitalt 16 éven aluliaknak, áprilisban pedig külön cukoradót vetettek ki az üdítőitalokra szerte. Követendő példa kell hogy legyen ez nálunk is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!