Ezeket a ruhadarabokat kerüld el!



A divat szabad, a divat mindenkié, természetesen mi mindig amellett állunk ki, hogy mindenki azt viselje, amiben jól érzi magát, ami kifejezi a személyiségét, amiben önmaga tud maradni. Persze ezzel együtt stílus- és trendmagazin is vagyunk, és kötelességünk tanácsokat, tippeket adni, ha már volt szerencsénk ennyi tehetséges és profi szakembertől ellesni a tökéletes stílus titkait. Ez az összeállításunk nem azért készült, hogy elmondjuk, melyek azok a ruhadarabok, amikhez 40 felett 'már túl öreg vagy' – pont az ellenkezője! Azért született a cikk, mert úgy látjuk, egy bizonyos kor fölött a nők megijednek, és gyorsan elkezdenek nagyon 'illően', a saját nagyanyjukként öltözködni. Hát ne tegyétek!

Íme a ruhadarabok, amiket semmiképp ne viselj 40 felett, és azt is mutatjuk, mit viselj helyettük!

1. Az öregnénis szoknya

A régimódi és a klasszikus nem szinonimák! Klasszikus fehér ing? Igen, jöhet! Bokáig érő rakott szövetszoknya? Hagyd inkább a tinédzserekre, akik feldobják majd egy neonszínű Sketchers tornacipőre! Megértjük mi, ha negyven fölött hosszabb szoknyákra voksolsz, de válaszd azokat izgalmas szabással vagy valamilyen vidám mintával. Passzintsd cool bokacsizmával és mindig tűrd be a felsőt, hogy elkerüld a 'krumplis-zsák' hatást!

2. Ujjatlan, rosszul szabott spagettipántos ruhák

Ha aggódsz a denevérkar effektus miatt, válassz inkább vállat és felkart fedő ujjas ruhákat. Az ingruhák, az empire vonal, az átlapolós ruhák és a térdig érő skater dress szabás lesznek az ideális darabok számodra.

3. Minden olyan nadrág, aminek melegítőnadrág-hatása van. És a cicanadrág nadrágként.

Mi aztán nagyon is megértjük, hogy a kényelem rendkívül fontos szempont, nekünk is az. De annyi nadrágtípus van, ami jól mutat, ÉS még kényelmes is. Emellett nagyon fontos, hogy legyen legalább két tökéletes farmered, kicsit magasabb derékkal, jó minőségben, klasszikus színben és koptatással.

4. Melegítőfelső

Melegítőt csak kirándulásra és sportoláshoz viselj. Pont. Ha kényelemre, puhaságra és melegre vágysz, válassz gazdag textúrájú, vidám színű kötött kardigánokat, pulcsikat.

5. Kitaposott, divatjamúlt cipőket

A lábbelin nagyon sok múlik – a legszuperebb szettet is azonnal szétrollkodja a nem megfelelő cipő. 40 felett azt javasoljuk, pakold tele a gardróbodat neutrális tornacipőkkel, minden évszakban viselhető bokacsizmákkal és csinos lapos szandálokkal, balerinákkal.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!