Csalók hamis üzenetekkel próbálnak az adataidhoz férkőzni.



A WhatsApp csalásra figyelmezteti felhasználóit: néhány hete egy új átverés terjed az üzenetküldő rendszerben, amelyben az alkalmazásra hivatkozva egy kisebb összeget és vele együtt a fizetési adatokat próbálják kicsalni az felhasználókból.

A csalók által küldött üzenetben az áll, hogy az adott felhasználó előfizetése lejárt, a fiók megerősítéséhez egy életre szóló előfizetést vásárolhat meg 0,99 angol fontért, úgy körülbelül 340 forintért. Ehhez mindössze rá kell kattintani az üzenetben kapott linkre.

Az átverést a múlt hónapban észlelték először, ám azóta egyre többen kapták meg ezt az üzenetet. A csevegőprogram egyébként 2010-ben még valóban ezért a pénzösszegért volt használható, mára azonban mindenki számára teljesen ingyen hozzáférhető.

A WhatsApp arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a felhasználók, akik megkapták az üzenetet, azonnal töröljék azt, ha pedig már a linkre a kattintottak, futtatniuk kell egy víruskereső programot, hogy bebizonyosodjon, nem fertőződött meg a készülék rosszindulatú programokkal.

Azt még nem tudják, pontosan hányan érintettek a támadásban, és a bűnözők milyen módon jutottak a felhasználók elérhetőségeihez. A havi több mint egymilliárd felhasználóval rendelkező WhatsAppon nem ez az első rosszindulatú támadás, januárban például vírusszerűen terjedt egy üzenet, mely szerint az alkalmazás a Facebook Messengerrel együtt fizetős díjcsomagot vezet be - ám erre nincs reális esély.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!