Íme ettől mitől kell óvakodnod! - Videó



Ha ezeket látod, menekülj és hívj segítséget. 

A veszély nem mindig egyértelmű, és jól látható.

Mindenki jól tudja azt, hogy vannak állatok, amik rendkívül nagy veszélyt jelenthetnek ránk nézve. De mi van azokkal az állatokkal, amik a méretükből, vagy kinézetükből adódóan első ránézésre ártatlannak, vagy akár néhány esetben még aranyosnak is tűnhetnek, de mégis halálos veszélyt rejtenek?

Mindössze pár veszély a teljesség igénye nélkül!

Portugál gálya : A portugál gálya mérge veszélyes az emberre is. Fogófonalai érintése esetén erős fájdalmat és gyulladást okoz. Veszélyességét tekintve elsősorban beteg vagy gyenge fizikumúaknál légzési nehézség és akár szívleállás is fennállhat.

Kúpcsiga : Ezek mérge órákon át tartó folyamatos szívmasszázs és mesterséges lélegeztetés nélkül gyakorlatilag biztosan halálos.

A megbénított áldozatot, aminek mérete megközelítheti akár magáét a csigáét is, egészben nyelik el.

Kékgyűrűs polip : A kékgyűrűs polip mérge idegméreg, ami miatt az áldozatnál zsibbadás, látászavar, beszédzavar és bénultság következik be. Ha nem jut gyors orvosi segítséghez, az áldozat néhány percen belül teljesen megbénul, elveszti eszméletét, és meghal szívrohamban vagy az oxigénhiány következtében. A méregnek nincs ismert ellenszere, a csípés kezelése szinte csak a mesterséges lélegeztetésre szorítkozhat. Aki túléli az első huszonnégy órát, jó eséllyel felépül.

Nagy fehér cápa

A nagy fehér cápa (Carcharodon carcharias) a világ szinte minden 12-24 Celsius-fokos vízhőmérsékletű tengerében megtalálható, a ma élő nagy fehér cápák valós száma azonban ismeretlen. Hírnevük sokkal rosszabb, mint amekorra veszélyt valójában jelentenek. Steven Spielberg Cápa-sorozata csak elmélyítette a velük szemben táplált ellenszenvet, holott például a Földközi-tengerben az elmúlt két évszázadban csupán harmincegy igazolt fehércápa-támadás történt, és csak töredékük volt halálos kimenetelű. Douglas Long, a Berkeleyben lévő Kalifornia Egyetem kutatója szerint az Egyesült Államokban évente több ember hal meg kutyatámadásban, mint cápatámadásban az elmúlt száz évben.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!