Ha nyár és jó idő, akkor a szúnyogokkal is számolnunk kell. Bizonyos területeken pedig nem is kevéssel, kellemetlenné tehetik az éjszakánkat, és a szabadban töltött nappalainkat is.



Ha szúnyog mentesíteni szeretnénk lakásunkat, de ehhez nem szeretnénk mélyen a pénztárcánkba nyúlni akkor ez az 5 növény megoldja a problémát természetes úton. Az illatuk ugyanis taszítja a szúnyogokat és a rovarokat, így ha a lakásban vannak tartva, akkor megoldja a szúnyog problémát.

Mutatjuk melyek ezek:

1. Citromfű

Az egyik leghatékonyabb szúnyog űző. A belőle áramló citromos illat taszítja a rovarokat, emellett pedig frissen tartja a lakás levegőjét. Nyugtató illattal árasztják azt el.

2. Citronella

A legmutatósaabb szobanövények közé tartozik. Szintén olyan illatot áraszt magából, amelytől a szúnyogok és a rovarok messzire elkerülik majd a lakást.

3. Körömvirág

Nem csak a népi gyógyászatban hasznos. Alkalmazhatjuk a nyári időszakban olyan szobanövényként is, amely távol tartja a szúnyogokat és a rovarokat a lakástól.

4. Menta

A szúnyogok kifejezetten utálják a mentolos, erős illatokat. Ezért ha mentát helyezünk az ablakunkba, azzal megakadályozhatjuk, hogy otthon érezzék magukat.

5. Rozmaring

Nem csak főzésnél lehet hasznos fűszernövény, hanem a szúnyogok távol tartásánál is. Illatát már messziről megérzik, így messziről elkerülik.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!