Döbbenetes részletek láttak napvilágot!



A Stanfordi Egyetem kutatói olyan molekulákat fejlesztettek ki sikeresen, ami a rosszindulatú daganatba fecskendezve 10 nap alatt elpusztítja azt, mi több, az összes többit is! Továbbá az eljárás olcsó, és mellékhatásoktól mentes. Így ez lehet a rákelleni harc elixírje a jövőben!

Eddig csak egereken próbálták alkalmazni a reagenseket, és 90-ből 87 meg is gyógyult. Az egereknek más a genetikájuk, mint az embereknek, de így is nagyon bíztató az eredmény.

Ronald Levy onkológus professzor elmondta, hogy a módszerükkel nem is kell az egész testre kiterjedő vizsgálatot folytatni, mert elég egy rákos burjánzásba befecskendezni az anyagot, az pedig az egész testben elvégzi a munkát. Egyetlen gyors orvosi beavatkozás elég, nem szükséges a további fájdalmas és hosszú kezelés.A hónapokban már kezdik is az emberi kísérleteket, amibe 15 limfómás beteget vontak be.

Ha ez sikeres lesz, Levy azt reméli, hogy más típusú tumoroknál is alkalmazható lesz a 'vakcina'. Reményei szerint a jövőben a rákos daganatok sebészeti eltávolítása helyett az orvosok csak beinjekciózzák a beteget, és ezzel nem csak az adott tumort pusztítják el, de megelőzik újboli kialakulásukat is.
 

Oszd meg ezt a fantasztikus hírt másokkal is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!