Nyugodjon békében!



A bristoli Julie O'Connort hatszor küldték haza a kórházból, miszerint makk egészséges, ám ő érezte, hogy valami nincs rendben a szervezetével.

A 49 éves, kétgyermekes családanya már hosszú évek óta dolgozott az egészségügyben, így tudta, hogy mikor kell orvoshoz fordulnia. Ám pont azok hagyták őt cserben, akikkel nap mint nap közösen harcolt a betegek gyógyulásáért. O'Connor az évek során hat vizsgálaton esett át, de egyik sem mutatta ki a méhnyakrákot nála. Végül elment egy magánklinikára, ahol megkapta a lesújtó diagnózist. Ekkora azonban már gyógyíthatatlan stádiumba ért betegsége, így orvosai sem tehettek érte semmit. Ha az első tüneteknél, az első vizsgálatok során észreveszik az elváltozást, mára akár gyógyult is lehetne. O'Connor azonban alulmaradt a rákkal szembeni küzdelemben és február hatodikán elhunyt a bristoli Szent Péter kórházban.

Három nappal a halála előtt a Facebookon osztott meg egy videót, melyben figyelmetlen nőgyógyászát és a rákkutatást végző patológusokat okolja a végzetes tévedésért.

– Borzasztó, hogy ennyire szenvedek és még ki tudja meddig fogok szenvedni. Vajon hány sorstársam lehet? Az orvosoknak számtalan lehetősége volt, hogy idejében felismerjék a betegségem, de mindet elszalasztották. A gyermekeimnek végig kell nézniük, ahogy teljesen leépülök, az arcom beesik, megkopaszodom és meghalok. Csak remélni tudjuk, hogy ez nem fordul elő majd másokkal – mondta a haldokló családanya.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!