Ekkortól lesz újra jóidő!



Néhány napig még marad a napokban tapasztalt felhős-napsütéses idő, miközben az átlaghőmérséklet napról napra emelkedik. Az igazi nyár viszont csak július első napjaiban tér vissza igazán, de már a hétvégén is érezhetünk belőle valamit.

Számottevő változás nem várható az előttünk álló napok időjárásában: napsütéses és felhős időszakok váltják majd egymást kisebb-nagyobb záporral és zivatarokkal együtt.

Csütörtökön még sok felhő lesz fölöttünk, többfelé várható eső, zápor, nyugat, délnyugat kivételével zivatar is. Nyugaton az északi, északon a keleti-északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. 20-28 fokig melegszik napközben a levegő, melegebb keleten, északkeleten lesz. 

Pénteken már több napsütés ígérkezik, de a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Marad a szeles idő. Hajnalban 15-19, délután 24-29 fokot mérhetünk.

STRANDOLÓK A KÁNIKULÁBAN A BUDAKALÁSZI LUPA-TÓNÁL 2017. AUGUSZTUS 4-ÉN – MTI FOTÓ: MOHAI BALÁZS

Szombaton egy hidegfront érintheti hazánkat, amely szárazabb levegőt hoz térségünkbe. Egy-egy zápor, zivatar előreláthatólag az Alföldön alakulhat még ki. Élénk, erős lesz az északias szél. Napközben 24-29 fok várható. Vasárnap nyugodt, napos, mérsékelten meleg időre van kilátás.

Az Időkép harmincnapos előrejelzése szerint jövő szerdától várható, hogy beköszönt az igazi nyár.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!