Oszd meg ha te is egyetértesz vele!



Kedves Viktor bácsi!

Azért írok, mert éppen papírt gyűjtök és az újságok között több levelet is találtam, amiben rólam is tetszik írni.

Tetszik tudni, apukám közmunkás , anyukám pedig tavaly meghalt éppen két nappal azelőtt, hogy a 8 hónapos várakozás után bejutott volna vizsgálatra az orvoshoz. Testvérem 17 éves, én 12 .
Az iskola után minden nap papírt gyűjtünk, mert az apukám keveset keres, gyakran nem jut vacsorára sem. Ezért is örülök , hogy megtaláltam Viktor bácsi levelét, nagyon szép színes papírra tetszett írni. Olvasom, hogy minden gyerekről tetszik gondoskodni, nincs is már nálunk éhező gyerek . Biztosan papírgyűjtésen lehettem, amikor engem is megkérdeztek volna erről, így kimaradtam számláláskor....mert mi éhezünk.
Nem győzöm leplezni az örömömet, nagyon boldog vagyok, hogy ránk is tetszett gondolni. Nem tudom, hogy hol kapjuk meg minden nap az ételt, kérem szépen tessék megírni, hogy hová menjünk érte. Jaj, rettentően boldog vagyok, nem kell minden nap 5-6 órán át papírt gyűjtenünk a testvéremmel, mert lesz mit enni !
Nagyon elfáradunk minden nap, este még tanulnunk is kell, mert apukám azt mondja: -tanuljatok, azt soha senki nem veheti el tőletek! Így éjfél előtt soha nem kerülünk ágyba.

Ez a szerencsenapom! Itt egy másik levél Viktor bácsitól, ahol azt tetszik írni, hogy egymillió új munkahely lesz.....ó, de jó! Apukám ennek nagyon fog örülni, mert már több mint két éve csak tengődünk, bezárt az iroda, ahol dolgozott .

Egy tegnapi újságban azt olvasom, hogy végre megoldódott a közoktatás problémája is. Tegnap éppen nem voltam ugyan iskolában, de nagyon köszönöm Viktor bácsinak, ha holnaptól ismét lesz fűtés a tanteremben és a víz sem csepeg a nyakamba.

 

Kedves Viktor bácsi!

Most már értem, hogy az emberi irigység milyen gonoszságokra is képes. A szomszéd azt mondja, hogy a kormány ellopta az emberek pénzét, királyként élnek, míg a lakosság teljesen elszegényedett. Tudom , hogy ez nem igaz,mert itt olvasom, hogy Viktor bácsi a jótevőnk,.....

Éppen most ért ide a testvérem és rám ripakodik:

- Hát Te meg mit piszmogsz?
Mondom neki, hogy levelet írok Viktor bácsinak...... meglepetésemre egy nagy koki csattan a fejemen és elveszi tőlem a levelet, olvasni kezdi. Még soha nem hallottam így kiabálni.

-Te nem tudod, hogy anyu azért halt meg, mert a gyógyítást is megszüntette a Fidesz kormány?

-Te azt sem tudod, hogy mi azért szedegetjük minden nap a papírt, mert apánk munkahelyét is elvette a Te Viktor bácsid?

-Te elhiszed, hogy lesz fűtés az iskolában?... Iskola sem lesz, mert az épületeket is eladják , a tanárokat pedig elüldözik.

-Hát jól figyelj! Nem vagy már kicsi ahhoz, hogy tudd: kifosztották és becsapták az egész országot, csak a hitünk és becsületünk maradt meg, a kormánynak pedig se hite, se becsülete , mi ezért vagyunk értékesek, míg Ők egy fabatkát sem érnek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!