Lentebb mutatunk néhány olcsó és természetes módszert melyek megszabadítanak minket a fürdőszobában levő kórokozóktól, és szennyeződésektől.



Habár szabad szemmel nem látható a fürdőben nagyon sok baktérium, és kórokozó található. Ezért hetente egyszer érdemes alaposan kitakarítani. A boltok polcain kapható tisztítószerek helyett használjunk olcsóbb, és természetesebb anyagokat. Ehhez mutatunk most pár tippet:

Mosógép

– öntsünk egy csészényi ecetet a mosógépbe, majd indítsuk el 90 fokon. Néhány perc után állítsuk le, majd hagyjuk állni egy órán keresztül.

– rakjunk 4-5 tasak citromsót a mosószeres fiókba, majd indítsuk el a mosást a legmagasabb hőmérsékleten.

– melegítsünk fel egy liter ecetet, öntsük a mosógépbe, majd adjunk hozzá fél csésze szódabikarbónát, indítsuk el a mosógépet a legmagasabb hőfokon, és a legrövidebb programon.

Zuhanyrózsa

– időnként meg kell tisztítani a vízkőtől. Tegyük egy nejlonzacskóba, töltsünk rá ecetet, majd rögzítsük egy gumival a zuhanyrózsa nyeléhez. Ügyeljünk rá hogy annyi ecetet töltsünk, ami teljesen ellepi a zuhanyrózsát. Hagyjuk állni így fél órán keresztül.

Kagyló

– citromból és szódabikarbónából készítsünk egy pépes masszát. Aztán egy régi fogkefe segítségével dörzsöljük át vele alaposan a kagylót. Kis ideig hagyjuk állni, majd mossuk ki forró vízzel.

Fürdőkád

– vágjunk félbe egy grapefruitot, mártsuk sóba, majd két-három alkalommal dörzsöljük át alaposan ezzel a kádat.

WC

– a kellemetlen szagok elűzéséhez, keverjünk össze citromlevet, almaecetet és szódabikarbónát majd ezt öntsük a WC-be. Hagyjuk állni 5-10 percig, majd dörzsöljük át vécékefével, és öblítsük le.

Padló-, és fali csempe

– egy evőkanál mosogatószert és egy fél csésze szódabikarbónát keverjünk össze egy fél csésze hidrogén-peroxiddal. Aztán ezzel tisztítsuk le a csempét.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!