Ezt mindenkinek ki kell próbálnia!



Egy igazi háziasszony tudja, hogy milyen fontos az öblítő használata a mosásnál! Nincs jobb, mint belebújni a tiszta ruhába vagy ágyneműbe, aminek finom illata van.

Csakhogy, az öblítők nagy része valamilyen toxikus adalékból nyeri azt a finom illatot, és a ruhanemű rugalmasságát is tönkreteszi egy idő után. Főleg gyerekeknél lehet ez veszélyes, mert allergiás reakciót is kiválthat. Szintén rossz hír, hogy ezek az allergén anyagok belekerülnek a vízellátásba.

Kevesen tudják, hogy az ecet ugyan azokkal a jótékony hatásokkal bír, mint egy öblítő, csak közben teljesen természetes, egészséges, és ártalmatlan. Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb megoldás. Mindemellett a mosógépünk élettartalma is kinyúlik, mivel a belső alkatrészeket tisztán tartja.

Az ecet egyből eltünteti a baktériumok által keltett rossz szagokat. Ha azt gondoljuk, hogy mindez szép és jó, de mi lesz a finom illattal, amit mosás után várunk, arra is van megoldás. Pár csepp illatos illóolaj használatával ugyan azt a kellemes, tartós eredményt érjük el.

A recept:

- egy löttynyi ecet az öblítő helyére, kb ugyan annyi, mint amennyi öblítőt használnánk

- 20-30 csepp illatos illóolaj

- mielőtt a mosáshoz adagoljuk, az illóolajat és az ecetet jól rázzuk össze

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!