A család azt szeretné, hogy rajongói méltó körülmények között róhassák le a kegyeletüket.



A család még szervezi Aradszky László végső búcsúztatóját, mindenesetre nagyszabású ceremóniát terveznek. A művész özvegye, Éva azt mondja, szeretnék, ha minden rajongója elbúcsúzhatna kedvencétől.

– Még semmi sem biztos, ma megyünk intézkedni a bazilikába – mondja a Borsnak Éva, majd így folytatja: – Olyan búcsút szeretnénk, ahol elfér mindenki, aki el szeretne jönni, és ahol olyan méltó körülmények vannak, amit megérdemel ez a drága ember. Még nem tudom, hogy én hogyan búcsúzom tőle – tör ki a sírás az özvegyből.

– Még nem látom magam ott, ahogy fogadom az emberek részvétnyilvánítását, nem is tudom, mit mondjak nekik… Aradszky László hat nappal ezelőtt, vasárnap, október nyolcadikán halt meg az otthonában, tévézés közben. A művész nem készült elmenni, a korát meghazudtoló – 82 éves volt – egészségnek örvendett, rengeteg terve volt. A feleségét, Évát rendkívüli módon megviselte szeretett férje elvesztése, az elmúlt egy hétben már három kilót fogyott, nem eszik, nem alszik. Azt mondja, biztos nyugodtabb lesz majd akkor, amikor kiderül a halál valódi oka.

– Az eredmények jövő hét elején várhatóak. Biztos vagyok benne, hogy egy kicsit talán könnyebb lesz, ha megtudom, pontosan mi okozta a férjem hirtelen halálát – magyarázza az özvegy.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!