Eldőlt!



- Nem tagadom, vakrandin ismertem meg Maghant, és ahogy megpillantottuk egymást, tudtam, ő az igazi - mondta Harry herceg. Ez 19 hónappal ezelőtt történt, és az angol udvar már gőzerővel szervezi a fiatalok esküvőjét.

A pár szeretett volna mielőbb egybekelni, de Vilmos herceg és felesége áprilisra várják 3. gyermeküket, s ezért tették májusra az esküvő időpontját. Sokan arra tippeltek, hogy akárcsak testvére, Harry is a Westminster apátságban mondja ki az igent, ám az már biztos, hogy ebből nem lesz semmi. Részben azért, mert bár a színésznő áttér az anglikán hitre - új vallása tiltja a válást. Meghan pedig elvált asszony, 2011 és 2013 között Trevor Engelson (41) filmproducer felesége volt. Ezért aztán sokan arra fogadnak, hogy II. Erzsébet, aki az anglikán egyház feje is, pontosan ezért nem is fog részt venni az esküvőn. Az udvar azonban ezt közleményben cáfolta.

Tavaly őszig tudták titokban tartani kapcsolatukat, aztán kénytelenek voltak színt vallani. Ennek két oka is volt. Részben Harry próbálta védeni szerelmét a sajtótól, másrészt meg kellett puhítani nagyanyját is, hogy egy elvált, ráadásul sikamlós jelenetekben is bővelkedő szappansororozat-sztárral randizik. Az udvarban utóbbit tartották nagyobb szentségtörésnek, ezért elképzelhetetlennek tartották a későbbi esküvőt. A parti-herceg azonban a sarkára állt, így közölte a királynővel, hogy akkor is elveszi a nőt, ha le kell mondani a rangjáról. És mivel a királyi családban volt már erre példa, Erzsébet beadta a derekát.

A ceremónia egyébként a Windsori kastély Szent György kápolnájában lesz, ahol 33 évvel ezelőtt Harryt megkeresztelték. az esküvővel egyébként már csak azért is meg akarják várni Kate-et, mert két gyermeke, Sarolta lesz a koszorúslány, és György herceg is lesz feladata. Ahogy az édesapjuknak is, mivel Vilmos lesz a vőfély.

Azzal, hogy az udvar elfogadta Meghant, elfogadta a családját is. Így azt is, hogy a Mexikóban élő 73 éves szerény körülmények között élő édesapja fogja oltár elé vezetni a lányát. Afroamerikai édesanyja, akinek ősei rabszolgák voltak, jógatanár és fizikoterapeuta az USA-ban. Az elmúlt években Kanadában élő színésznő vendége lesz még Trudeau kanadai miniszterelnök, a teniszkirálynő, Serena Willaims és kolléganője, Abigail Spencer. A menyasszony féltestvére azonban nem kap meghívót...

A pár egyelőre Harry legénylakásába, a Kensington palota birtokán található Nottingham Cottage-ban fog élni - egészen addig, amíg nem bővül a család. Mert mindketten 2-3 gyereket szeretnének, s egy nagyobb családnak kevés lenne 2 hálós otthon. Egyébként anno Diana hercegnő is lakott benne.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!