Mutatjuk az előrejelzést.



A Dunántúl nyugati, délnyugati felén, harmadán erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felétől helyenként eső, záporeső is várható. Az ország többi részén csapadék továbbra sem lesz, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen, illetve elsősorban északkeleten átmenetileg köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. A keletire, északkeletire forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A késő esti 2, 9 fokról hajnalra általában 0 és +5 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb, nyugaton enyhébb lehet a reggel.

Hétfő reggeltől hétfő éjfélig

A Dunántúl nyugati, délnyugati felén, harmadán túlnyomóan borult időre számíthatunk több helyen esővel, záporesővel. Az ország többi részén csapadék továbbra sem várható, inkább csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést, illetve elsősorban északkeleten a hajnali órákra átmenetileg köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. A Nyugat-Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik az északi szelet, másutt helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb, nyugaton enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 11 és 16, a Nyugat-Dunántúlon 7 és 10 fok között várható.

Kedd

Délnyugaton, nyugaton több lesz a felhő, másutt változóan vagy gyengén felhős lesz az ég. Nyugaton, délnyugaton szórványosan várható eső, zápor, máshol csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Szerda

Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Északkeleten eleinte még több-kevesebb napsütés várható, ott csak néhol lehet zápor. A keleti, északkeleti szelet kezdetben élénk lökések kísérhetik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Csütörtök

Elsősorban erősen felhős, párás időre számíthatunk, szórványosan várható eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Péntek

Túlnyomórészt erősen felhős időre számíthatunk, helyenként várható kisebb eső, zápor. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Keleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!