Könnyen lehet hogy nálad is van ilyen.



Szerkesztőségünk birtokába jutott két vadonatúj, limitált példányszámú MINTA 500 forintos bankjegy, mely a gyűjtők számára kifejezetten értékes. Kipróbáltuk, mennyi érnek ezek a piacon, és sikerült is eladnunk meglepően magas áron. Ezután azonban olyan történt, amire nem számítottunk.

2019. február elseje óta fizethetünk az új 500 forintos papírpénzzel. Az újonnan nyomott bankjegyhez pedig MINTA címleteket is kiadott az MNB, amelyeknek komolypiaci értékük van – legalábbis a szakértők körében. Ebből kapott 2 példányt is az MNB-től a Pénzcentrum. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy megmérettetjük őket a legnagyobb magyar online aukciós felületen. Mint arról korábban beszámoltunk, sikerrel is jártunk. A díszcsomagolt példány 16 000 forintért kelt el, míg a bontottat 25 501 forintért sikerült eladnunk egy hét leforgása alatt.

Ekkor jött az, amire nem számítottunk. Egy olvasónk szúrta ki, hogy az átvétel után pár nappal a díszcsomagolású 79-es sorszámú bankjegy ismét felkerült az online piactérre,majd két nap alatt majdnem dupla annyiért sikerült értékesítenie vevőnknek, mint amennyiért tőlünk megvette, 29 ezer forintért. Az átadáskor a vevőről szerettünk volna megtudni pár dolgot, érdekelt minket, hogy mióta gyűjti a különleges bankjegyeket, hogy jut hozzájuk, de szűkszavúan csak annyit válaszolt, kezdű numizmatikus még csak, és online szerzi be az érdekesnek tűnő bankjegyeket. Nos, ez, mint kiderült, nem fedte a valóságot, hiszen egy vérprofival akadt dolgunk, aki feltehetően úgy ismeri a piacot, mint a tenyerét. Ezúton  is gratulálunk neki!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!