Elfogták a rendőrök, és ezt a büntetést szabták ki rá:



Az idős bácsi annyira éhes volt, hogy nem maradt más választása, minthogy elmegy lopni magának valami ételt. 

Ekkor történt, hogy a 72 éves S. János hajnalban, egy bajai ház kerítésén átmászva annak padlásáról ellopott 20 szál szalámit és 7 szál kolbászt. 

A rendőröknek nagyon egyszerű dolguk volt megtalálniuk a tettest. Az idős férfi mindig a farzsebében hordta a személyi okmányait egy kis irattartóban, ami a kerítés átmászása közben kiesett. Ezt a bácsika nem vett észre és a kapu tövében hagyta. Rutintalan tolvajnak számított a férfi, hiszen ez volt az első alkalom, hogy ilyen eszközhöz folyamodott, hogy élelmet szerezzen magának. (Nem mondta neki senki, hogy ha lopni indul, az okmányait ne vigye magával.)

Így jutottak el az idős férfihez! Ott a házkutatás során az ágyneműtartóban megtalálták a lopott hentesáruk nagy részét. A megmaradt eltulajdonított élelmiszereket a rendőrök visszaadták a tulajdonosnak. 

A rendőrök bilincsben állították elő a 72 éves idős férfit, és feljelentést tettek ellene lopás vétségének gyanújával. 
Sajnálatos ez az eset, hogy egy ilyen korú bácsinak azért kelljen lopnia, hogy ne halljon éhen, mert a nyugdíja nem elég arra, hogy a számlák kifizetése után, még élelmiszert tudjon vásárolni magának! 

S. Jánosra pénzbüntetés vár, ami 5-10 ezer forintos nagyságrendű lesz. Amennyiben ezt az összeget nem tudja kifizetni, úgy leülheti vagy közmunkában ledolgozhatja! 

Ti mit gondoltok erről az esetről? Írjátok meg kommentben! 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!