Nincs már olyan messze!!



Vasárnap hajnalban többfelé várható kisebb csapadék: keleten és északon hó, máshol havas eső, ónos eső, északnyugaton eső is. Napközben átmenetileg kevesebb helyen alakulhat ki csapadék, majd estétől nagy területen esőre számíthatunk. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Délután 1-8 fok várható. Kettősfronti hatás várható.

Hétfő reggeltől egy hidegfront hatására felszakadozik a felhőzet, elszórtan záporok, hózáporok lehetnek. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Napközben 2-7 fok valószínű - írja az Időkép.

Kedden a viharos északnyugati szélben elszórtan alakulhatnak ki hózáporok, délnyugaton záporok is. A hajnal fagyos lesz, a havas északkeleti tájakon -10 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Délután 0-5 fokot mérhetünk, délnyugaton lesz melegebb.

Szerdán és csütörtökön már kevesebb lesz a csapadék, ismét enyhül kissé az idő. Mindkét napon fagypont körüli minimumokra számíthatunk, de csütörtökre délután már sokfelé elérhetjük a 10 fokot is. Szerdán erős, csütörtökön élénk lesz a szél. Egyre többet süthet a nap.

Ez az enyhülés azonban még csak átmeneti. Január második felében és február elején még visszatér a hideg. Nem durván, de lesznek olyan napok, amikor 0 fok alatt maradnak a nappali maximumok. A komolyabb felmelegesés az Accuweather portál szerint február 12-én indul, akkor még csak ostromolja a 10 fokos maximumokat a hőmérséklet, aztán február 25-től már rendszeresen kúszik majd 10 fok fölé a hőmérő higanyszála, s a mostani kilátások szerint nem is lesz jelentős visszaesés.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!