Az ember megbetegedésének ez az oka!



Nicolai Amosov a világ egyik legismertebb sebésze volt. Ugyan hosszú ideig betegeskedett, mégis szép kort ért meg, egy általa kifejlesztett diéta és életfilozófia segítségével.

Az alábbiakban néhány jó tanács tőle, a hosszú és egészséges élet titkát illetően!

1. Ne várd, hogy az orvosok adják vissza az egészséged!

Az orvosok életeket mentenek, betegségeket gyógyítanak, de a továbbiakban minden csakis tőlünk függ. Ne becsüljük alá az orvostudományt, de ne is támaszkodjunk kizárólag csak rá a gyógyulás tekintetében. Az egészségük megtartása érdekében ajánlott mindenki számára a sportolás.

2. Az orvosok gyógyítanak, de saját egészségedért te magad vagy a felelős!

Az egészség nem más, mint szervezetünk energiatartaléka, melyre szükségünk van testünk és pszichénk optimális működéséhez.

3. Mindenkinek ismeretes a betegség fogalma!

A betegség megakadályoz bennünket abban, hogy boldogok lehessünk. A kisebb betegségek elkerülhetetlenek, de a megfelelő életmóddal igyekezzünk megelőzni a nagyobb bajokat.

4. Igyekezzünk egy egészséges életmód kialakítására!

Étkezésünk során fogyasszunk minél kevesebb zsírt, és minél több zöldséget, gyümölcsöt. Végezzünk naponta testedzést, legalább 20-30 percet. Nem utolsó sorban tartsuk karban a lelkünket és az elménket is.

5. Miért is betegszenek meg oly gyakran az emberek?

Ha mindannyian egészséges életmódot folytatnánk, és rendelkeznénk az ehhez szükséges akarattal és kitartással, kevesebb ember betegedne meg.

6. A világon sajnos vannak gyógyításra alkalmatlan orvosok is!

Sajnos léteznek olyan orvosok, akik nem tudnak helyesen felállítani egy diagnózist, és ez abból adódik, hogy nem fejlesztik folyamatosan magukat szakmai téren. Ugyanakkor vannak téves információk az orvostudományban, aminek úgy az orvos maga, mint a betege is áldozatául eshet.

7. Keressünk egy számunkra megfelelő orvost, akiben megbízunk!

Fontos, hogy teljes mértékben megbízzunk kezelőorvosunkban, ugyanakkor ne váljunk a gyógyszerek rabjává.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!