Friss előrejelzés:



Szombaton kezdetben többfelé, délután egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, legkésőbb a Dunántúl északi részén szűnik meg a csapadék. Napos időszakok északkeleten, illetve délutántól délnyugaton lehetnek. A nyugati-északnyugati szél többfelé lesz élénk, északon, északkeleten erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Délután 8-17 fokig emelkedik a hőmérséklet, délnyugaton lesz melegebb. Melegfronti hatást érezhetünk - írja az Időkép.

Vasárnap országszerte sok lesz a napsütés, amit inkább csak vékony fátyolfelhők szűrhetnek. Csapadék nem várható. A délnyugati szelet élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 1-8, délután 17-23 fokot mérhetünk.

Hétfőn hidegfront érkezik, napközben főként a Dunántúlon eshet, majd este, éjszaka kelet felé mozdul a csapadéktömb. Az Alföldön még több órára kisüt a nap. Szeles lesz az idő. A Dunántúlon 7-12, a Dunától keletre még 13-18 fokig melegszik a levegő.

Kedden sok lesz a felhő fölöttünk, szórványosan kisebb eső, zápor alakulhat ki. A szeles időben kora délután 9-14 fok várható.

Szerdán is marad az élénk, erős szél. Észak felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisebb csapadék csupán eleinte délen, délkeleten fordulhat elő.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!