Lesújtó tragédia!



Szerda reggel tovább folytatódott a keresés Szolnokon, a Tisza ártéri területén. Sajnos a 17 éves fiút holtan találták. December 22-én egy buli után nem tért haza a tiszavárkonyi Járomi Bence. Barátaival együtt indultak el, de Bence lemaradt. Utána indultak, hogy megkeressék, de nem találták meg este. Telefonját nem vette fel, és a közösségi média egyik csatornáját sem használta azóta. A fiút az ünnepek körül is kereste három mentőkutyás csoport, az Életjel Mentőcsoport, a Pannon SAR Team egyik tagja, és a Kutyákkal az Életért Alapítvány egyik tagja.

 

A 17 éves fiút napok óta keresik, édesapja szervezte a keresést. A kommentekben egyre többen jelezték, hogy segítenek megtalálni őt, és szerda reggelre közel százan jelentek meg az eltűnése helyszínén, a felhívást pedig ezren osztották meg.

A fiú édesapja közösségi média profiljának posztjához egy kommentelő azt írja, megtalálták a táskáját és a kabátját.

Egy másik kommentelő, aki kutyákkal, önkéntesen kereste a fiút, azt írta, kutyájával csúszásnyomokat találtak a parton, de akkor még nem gondolták volna, hogy ez a fiútól származhatott volna. Fiú holttestére szerdán bukkantak rá a Tisza egyik árterében. Mindenki a vízre meredt, Bence barátai sokkos állapotban figyelték a jelenetet, amikor kiemelték a vízből, majd elvitték a fiú holttestét.

A 17 éves fiúnak , pénteken veszett nyoma egy átmulatott éjszaka után.

Harmincöten voltak aznap bulizni, majd kis csoportokban indultak haza. Ekkor látták őt utoljára, mikor magányosan a híd felé sétált. Ugyan odakiabáltak hozzá, nem válaszolt, csak ment tovább. Azt hitték, hazaindult, hiszen abba az irányba sétált, amerre lakott. Azonban a hídon már nem találkozott vele senki. Később derült ki, hogy aznap este nagyon rossz kedve volt, de senki se tudta, mi nyomta a fiatal szívét.

Szerda délelőtt ismét mindenki őt kereste, családja és barátai egy emberként próbáltak a nyomára lelni. Senki se számított arra, hogy egy, a Tisza által elárasztott lápos területen fogják megtalálni.

Bence testét egy elárasztott részen találták meg. A Google Earth műholdfelvételén ez egy erdős rész. Először a fiú táskáját szúrták ki a vízben. A barátok szerint fura, hogy Bence teste ott került elő/Grafika: Séra Tamás

Teljesen érthetetlen, hogy kerülhetett oda. Ha hazaindult, akkor pont a másik hídhoz kellett volna mennie, nem oda – mesélte a helyszínen lapunknak Milán, a fiú legjobb barátja.

A rendőrség lezárta a hidat, majd paravánnal vették körbe a területet, hogy senki se láthassa a megrázó pillanatokat.

– Először a táskáját szúrtuk ki, utána a kabátját, nem messze tőle egy uszályon, végül a testét a híd pillérénél. Nem tudjuk, hogy került a vízbe, talán belezuhanhatott. Van egy sejtésünk, hogy valamit belekeverhettek az italainkba, mert többen rosszullétre panaszkodtak utána. Volt olyan lány, akinél két rövid emlékezetkiesést okozott az aznap elfogyasztott kis mennyiségű alkohol – tette hozzá a fiú.

A társaság egyelőre nem tud békében gyászolni. Többen a helyszínen és különböző Facebook-kommentekben szidták a fiatalokat, hogy ez az ő hibájuk, miközben próbálták feldolgozni barátjuk elvesztését. Volt olyan, akit nem hatott meg a helyszínen könnyes szemmel egymás nyakába boruló lányok látványa, így is képes volt a tinédzsereket felelősségre vonni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!