Döbbenetes videó felvétel!



Az ausztrál férfi csak el akart beszélgetni a tinédzserrel, de amikor a gyerek rávigyorgott, elvesztette a fejét, és nekiesett.

Megszólalt az az 53 éves ausztrál apuka, akit még márciusban vettek videóra, ahogy rátámad egy 15 éves fiúra, aki hónapokig szekálta kislányát. Mark David Bladen a 60 Minutes című műsornak árulta el, miért is esett neki a fiúnak a Brisbane városában található gördeszkás parkban.

A tűzoltó elmondása szerint nem azért ment oda hozzá, hogy megverje, ő csak beszélni akart a fiú fejével. Azonban elvesztette a fejét, amikor a fiú rávigyorgott, miközben hozzá beszélt. „Előtört belőlem Dr Jekyll” –  mondta Bladen. (Az esetről szóló első hírekben még tévesen 14 évesként hivatkoztak a gyerekre.)

Az esetről készült mobiltelefonos videón látni lehet, ahogy a férfi beszél a padon ülő fiúhoz, majd váratlanul előrelendül, és a nyakánál fogva megragadja, és a földre löki a gyereket. Ekkor többen is megpróbálják elrángatni az apukát, aki vadul ütni próbálja a fiút.

Az eset után a gyerek a rendőrségre ment, és feljelentést tett az apuka ellen, akinek végül ezerdolláros pénzbüntetést kellett fizetnie, miután a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát testi sértés vádjában.

A bíróság ugyanakkor úgy döntött, hogy nem veszik nyilvántartásba a büntetést, így nem lesz büntetett előéletű. Sokan gondolják, úgy, hogy ez így helyes, mivel szerintük az apuka nem követett el semmilyen bűnt, hanem csak kiállt lánya mellett, és jól cselekedett. A kocsmában, ahova járni szokott, például igazi hősnek tartják.

Bladen az eset után azonban azt mondta, sajnálja, megbánta és szégyelli, amit tett, és arra kért mindenkit, hogy ne tegye azt, amit ő csinált. „Elvesztettem a fejemet” – jelentette ki.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!