'A gyász és a fájdalom miatti törés...'



Múlt szerdán ünnepelte volna 75. születésnapját a tavaly februárban elhunyt Tahi Tóth László. Gyászoló özvegye számára különösen nehéz volt ez a nap, hiszen a nagy hó miatt nem tudott kimenni hozzá a temetőbe, otthon emlékezett rá.

Kárászy Szilva zongoraművész a mai napig nem tudta összepakolni tavaly elhunyt férje, Tahi Tóth László személyes tárgyait. Szilvia először novemberben, a születésnapján szerette volna örökre hátrahagyni és mélyen a szívébe zárni a múltat, de úgy érezi, férje még mindig vele van - árulta el a Lokálnak.

Szilvia egy ideig mindent megtett, hogy enyhítse fájdalmát, spirituális úton vett részt, családja és barátai körében is rengeteg időt töltött, az ünnepek alatt sem volt egyedül. – Hálás voltam, hogy senki sem hagyott magamra. Manapság azonban már nem zavar az egyedüllét. Eljött a pillanat, mikor a lelkemben, mélyen legbelül is már készen álltam arra, hogy leüljek, és a szó szoros értelmében csak magam legyek, Laci nélkül, és tudatosítottam minden szinten, hogy elment – árulta el Szilvia a legbensőbb érzéseit.

– Először a születésnapomig adtam magamnak időt, november közepéig, azt gondoltam, akkor majd el tudok kezdeni egy új fejezetet. Végül, bevallom, nem ment. A mai napig nem bírtam összeszedni és eltenni Laci holmijait. Ő mindig nagyon ragaszkodott a tárgyakhoz, most, hogy már nincs velem, azon kaptam magam, hogy én is. Még a kis teáscsészéket sem akarom lecserélni a konyhában, mert közös emlék fűz hozzá – mosolygott Szilvia, aki olykor Lászlóval álmodik.(...) A gyász és a fájdalom miatti törés megakadályozott a munkámban, pihentettem a lelkem, nem vállaltam túl sokat. Azt hiszem azonban, hogy a tavasz rügybe borít majd engem is, és ismét tudok alkotni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!