Az énekesnő fia elmondja az okát.



Charlie hívta fel a figyelmet az énekesnő elhanyagolt sírjára, s most az énekesnő fia, Krisztián is reagált a kialakult helyzetre

Cserháti Zsuzsa gondozatlan sírjáról Horváth Charlie számolt be a Borsnak, felháborodva kérve számon azokat az embereket, akik az énekesnő dalaival pénzt keresnek, de az emlékét őrző sírhelyet hagyják lepusztulni.

A közvélemény és az internet népe megdöbbent a hír hallatán, s sokan a művésznő fiát, Szirtes Krisztiánt kiáltották ki bűnbaknak, aki most reagált a sajnálatos helyzetre.

„Valóban az én feladatom is lenne, hogy édesanyám sírja rendben legyen, és szoktam is járni hozzá, ami az elmúlt egy-másfél évben elmaradt. Így teljes meglepetés számomra, hogy ennyire rossz állapotú a nyughelye.”

Krisztián édesanyja halála óta saját életét éli, családja és munkája mellett nehéz elszakadni a hétköznapoktól, valamint időt szánni egy drága projektre.

Nyilván nekem is lépéseket kellett volna már tennem, ami eddig elmaradt, sajnos. De sem idővel, sem kellő anyagi forrással nem rendelkezem. Van két gyermekem, családom, és ez egy több százezres történet, amire nem nagyon van lehetőségem. De természetesen, ahogy minden gyereknek, nekem is vágyam, hogy édesanyámnak gyönyörű síremléke legyen.

Charlie kifakadása elindított valamit, ugyanis az Orfeum vezetősége máris jelezte, szívesen nyújtana anyagi segítséget a sír rendbehozásához. Sziklai Ildikó programigazgató szerint erre a legmegfelelőbb időpont Cserháti Zsuzsa Júniusi születésnapja lenne, így akkor állítanának egy méltó síremléket az énekesnőnek.

Ez a kezdeményezés azonban azon is múlhat, hogy Cserháti fia, Krisztián a projekt élére tud, illetve akar-e állni, ám jelezte, hogy bár rengeteg szervezést igényel, ezúttal nem hagyja, hogy kicsússzanak a kezei közül a dolgok, és felveszi a kapcsolatot a szervezőkkel.

Krisztián anyagi problémái annak is betudhatók, hogy bár Cserháti Zsuzsa napjainkban is az egyik legtöbbször elővett előadó, a családnak nem fizetnek jogdíjat.

„Hányan csinálnak koncerteket, amikről még csak hírből sem hallok, és persze, semmilyen ellentételezést nem kapok értük. De nem tudok, nem is akarok fenyegetőzni. Mindent levédethetnék, ami édesanyámhoz köthető, de erre se pénzem, se energiám. Aki ki akar kerülni, az úgyis ki fog.”

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!