Igazi hősként viselkedett!



A rendőrkutyákat a tolvajok elkapására is ki tudják képezni, hogy segítsék a rendőrség munkáját. Csodálatos szaglásuknak köszönhetően hamar megtalálják az elkövetőt, de a drogokat és eltűnt embereket is.

A rendőrség egyszerűen nem tudna ennyi bűncselekményt megoldani nélkülük.

Azonban Lucas a rendőrkutya nemcsak segített, ennél sokkal többet is tett munkája során: ember életet mentett.

Todd Frazier rendőrként dolgozik Long Beach-en, Mississippi államban. 2015 májusában szolgálat közben feltűnt neki egy autó, ami az út szélén állt. A vezetőülésen egy férfi ült és úgy tűnt, valami nincs rendben ezért Todd megállt, hogy segítsen.

Ez csapda volt.

Mikor a rendőr elhagyta a kocsit, a férfinek már semmi baja nem volt és abban a pillanatban még két ember jelent meg Todd mögött. Ez csapda volt –  a három férfi a rendőrt az erdőbe akarta vinni, írta a Daily Mail.

Megfenyegették, hogy elvágják a torkát.

Todd megértette, hogy a férfiak komolyan beszélnek és valóban meg akarják őt ölni.

De Todd nem volt egyedül azon a napon. A kocsiban ott volt Lucas is, aki látta az egészet. De az autó zárva volt.

Todd verekedni kezdett a férfiakkal de valahogy sikerült neki a kocsi kulcsát kivennie a zsebéből és kinyitni az autót. Lucas azonnal reagált és rohant, hogy segítsen gazdájának.

Lucas az egyik férfit a földre kényszerítette és a lábát a hátára rakta, de a másik két férfi eközben kocsival elmenekült a helyszínről. Szerencsére sem Todd, sem a kutya nem sérültek meg, kisebb karcolással megúszták a verekedést.

Természetesen Lucas kitüntetést is kapott!

A rendőrség tovább nyomoz az esettel kapcsolatban. Szerencsére Lucas megállította a támadókat és  megakadályozta, hogy a rendőr életére törjenek.

Nem is merünk belegondolni, mi történhetett volna, ha ő nincs ott aznap. Milyen hősies tettet hajtott végre ez a négylábú! Kérjük oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ha Te is úgy gondolod, hogy megérdemelte a kitüntetést!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!