Egyszerű praktikával inthetsz búcsút a problémának!A rossz leheletnek számos oka lehet, ám leginkább a szuvas fogak, a fogkő, és a szájüregben elterjedő baktériumok okozhatják. A bolti szájvíz pillanatnyilag megszünteti a problémát, de nem ajánlott hosszútávon használni, mivel nagyon sok vegyszert tartalmaz.

Ha figyelmesen elolvassuk a szájvíz összetevőit, rájövünk, hogy hosszútávon bizony többet árt, mint használ. Nem csak az a baj, hogy a legtöbb szájvíz alkoholos, hanem az is problémát jelent, hogy olyan vegyi összetevőket tartalmaz, melyek gyengítik a szájnyálkahártya egészségét.

Használjunk inkább természetes szájvizet, és, ha lehet készítsük el mi magunk otthon. Ez a olcsó szájvíz nagyon hatékony, segítségével könnyen megelőzhetjük a fogszuvasodást, a rossz lehelet kialakulását, és a fogkövet.

Hozzávalók:

  • 2 citrom

  • ½ teáskanál fahéj

  • 1 ½ teáskanál méz

  • ½ evőkanál szódabikarbóna

  • 1 csésze melegvíz

Alkalmazás:

Egy tiszta pohárba tegyük bele a fahéjat, a citromlevet, a szódabikarbónát, a mézet, és a citromok kifacsart levét. Keverjük jól el, míg csomómentes lesz, majd egy teáskanálnyit ebből a keverékből oldjunk fel egy csésze langyos vízzel.

Ezzel öblögessünk minden fogmosás után. Ha elfogyott ez a massza, készítsünk egy újabb adagot belőle.

Kiváló fertőtlenítő, és antibakteriális hatású, ezért könnyen megszabadít a szájunkban levő baktériumoktól, és elkerülhetjük a fogproblémák kialakulását is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!