Nagyon ötletes!Senki nem szeret kilépni a kellemes, meleg zuhanyzóból a hideg, csúszós fürdőszoba padlóra. Mi erre a legegyszerűbb megoldás? Természetesen egy szuper fürdőszobaszőnyeg. Ahhoz, hogy egy esztétikus darabot kapjunk szinte ingyen, a következő tippet érdemes követnünk.

Lényegében bármilyen színű és méretű szőnyeget alkotni lehet az ötlet alapján. Nagyon tetszik nekünk az, hogy újrahasznosítunk is egyúttal. Ilyennel tuti nem fogsz találkozni máshol!

Ezekre lesz szükséged:

3-4 nagyobb törölköző (különböző vagy azonos színű)

Vonalzó

Borotvapenge

Olló

Gombostű

Cérna

Így csináld:

1. Válaszd ki a használni kívánt törölközőt. Ne félj keverni a színeket és a textúrákat, hogy a fürdőszoba szőnyeged igazán egyedi megjelenésű legyen.

2. Vágd fel a fürdőlepedőket egy sima felületen, amit nem sajnálsz. Nagyjából 3 cm vastag darabokat kell kapnod.

3. Fektess le egymás mellé 3 csíkot. Ha szükséges, akkor vágd le a törülköző széleit. Varrd össze őket az egyik végükön.

4. Hajtsd be a szálakat a hosszuk mentén a közepük felé, majd tűzd össze a gombostűvel a csíkokat hosszában. Ezt ismételd meg mindegyik csíkkal.

5. A három szálat fond össze, majd ha kész vagy, akkor távolítsd el a gombostűket. Ha az első szálak végéhez érsz, varrd hozzájuk a következő 3 szálat. Addig folytasd ezt a műveletsort, amíg el nem fogynak a szálaid. A végét is varrd el.

6. Ezután csavard fel csigaformába a fonatodat és varrd össze néhány ponton. A végét is rögzítsd az egészhez.

Itt megnézheted, hogy hogyan készül ez a szuper gyors és egyszerű fürdőszoba szőnyeg:

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!