Ezekkel a gyakorlatokkal egészen biztos az egész combizomzatod átmozgatod.



Ezekhez a gyakorlatokhoz nem kell súlyzó, a nagyobb hatékonyság elérése érdekében érdemes gumiszalagot is beszerezni. Így ténylegesen gyorsan és hatékonyan tornáztathatod combodat. Így annak külső és belső felszíne feszessé válik. Csak azok érhetnek el eredményt akik nem kapkodva hajtják végre a gyakorlatokat.

Gyakorlatok a szebb külső combokért

“Két emelés”

Feküdj a bal oldaladra, fejedet emeld fel és a kezeddel támasz alá. A bal lábadat hajlítsd be, a jobb lábadat nyújtsd ki. A gumiszalagot a képen látható módon húzd a lábaidra. A jobb lábadat először csak kissé emeld fel, majd másodszor amennyire csak tudod. Fontos, hogy a lábadat óvatosan engedd vissza.

„Pipa”

A kezdőpozíció ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál, azaz a bal karral támaszd alá a fejed. Jobb lábad nyújtsd ki felfelé amennyire csak tudod. Térded alsó pozíciója a gyomor vonalában legyen.

„Egyenes láb”

A kiinduló helyzet hasonló a fentebbiekhez, viszont a bal karral csak támaszkodj. Nyújtsd ki a lábad, és ezzel a kinyújtott lábbal hajtsd végre a gyakorlatot. Azaz lábad egy félkörívet írjon le a levegőben. A kezdőpozíció a törzsed előtt, derékszögben kinyújtott láb.

„Égő”

Ezt a gyakorlatot is abban a testhelyzetben végezd, mint az előzőt. Hajlítsd be a térded és húzd a mellkasodhoz, majd nyújtsd ki. Amikor térded a mellkasod előtt van, támaszként jobb kezed tedd a hátad mögé, amikor lábad kiegyenesedik, a mellkasod elé.

Gyakorlatok a szebb belső combokért

„Lábemelés”

Feküdj a bal oldaladra. Támaszkodj az alkarodra, jobb lábad térdben hajlítsd be, míg bal lábad a földön nyújtsd ki. Emeld fel bal lábad.

„A térd felénk néz”

A kiinduló testhelyzet azonos a fenti gyakorlatéval. Emeld fel a bal lábad körülbelül a zokni magasságában, majd húzd magad felé a térded, majd újra nyújtsd ki azt.

„Kombó”

Ez lényegét tekintve a fentebbi gyakorlat, csak kissé megnehezítve. A kiinduló testhelyzet tehát azonos, a lábad azonban nem csak a hasad, mellkasod elé húzd miközben behajlítod, amikor combcsontod merőleges a testedre, lábad teljesen nyújtsd ki.

„Táncosnő”

Feküdj a bal oldaladra, támaszkodj a bal alkarodra. Emeld fel a kinyújtott jobb lábad a mennyezet felé és kezeddel fogd át. Bal lábad emeld fel, addig hogy megérintsd vele a jobb lábad.

Ezek tehát a gyakorlatok. Ne csak a bal, hanem a jobb oldaladra fekve is végezd el ezeket. Azaz mindkét oldalon, 10-10 alkalommal. Pár hét után látványos lesz az eredmény.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!