Megdöbbentő amit nyilvánosságra hoztak róla!A pártállami időkben Bodrogi Gyuláról is jelentést írtak – ráadásul kollégája jelentett róla –, amelyet most hoztak nyilvánosságra. A Nemzet Színésze elárulta, annak idején őt is megpróbálták beszervezni az állambiztonság ügynökei – írja a Blikk.

A 60-as évek elején belőlem is besúgót akartak csinálni, de sikerült megértetnem velük, hogy erre alkalmatlan vagyok. (…) Megkértek, írjak jelentéseket az útközben és a külföldi helyszíneken elhangzó beszélgetésekről, mire én azt magyaráztam, nekem ez nem megy majd, mert elfelejtek mindent, amit hallok” – mondta el a 84 éves színész.

Az új Süsü-sorozatban visszatérő Bodrogi Gyula az Állambiztonsági Szolgálat 1960 októberi, szigorúan titkos jelentésében szerepel, méghozzá akkori feleségével, az immár Kossuth-nagydíjas Törőcsik Marival. A jelentést Cyráno néven Szakáts Miklós írta, aki akkoriban a Vígszínház művésze volt. A belső reakció elleni elhárítás egykori dokumentumát a héten közölte le az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!