Sokan szeretnek délutánonként ledőlni és aludni egy keveset. Azonban ennek egyre kevesebben tudnak időt szentelni. Pedig mennyire jól tud esni egy kis délutáni pihenés, ugye?



A modern felgyorsult életvitelünk miatt, ahol már rég nem 8, hanem legalább 10 vagy 12 órát dolgozunk, nagyon kevés időnk jut a délutáni alvásra. Ha akad esetleg fél óránk, ledőlni és aludni egyet délután, egy idő után észrevehetően megváltozik majd tőle az életünk.

1. Egész nap tartó jó hangulatunk lesz

Többek között a szerotonin felelős a boldogságunkért. Miközben alszunk szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Akár egy kevés alvással is sokat tehetünk annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottak lehessünk.

2. Az agyműködés javulása

A délutáni alvás hatására képesek leszünk sokkal könnyebben befogadni majd az új információkat. Már egy óra alvás után megnő a produktivitásunk, és a munkakedvünk is.

3. Koncentráció javulás

A NASA kutatásai bebizonyították, hogy már egy 40 perces alvás hatására 100%-osan éberebbek, és aktívabbak leszünk. Az alvás hatása 200 mg koffein elfogyasztásával egyenlő.

4. Emelkedett kreativitás

 Lenardo da Vinci amikor csak tehette, délutánonként aludt egy keveset. Viszont éjszaka sokkal kevesebbet aludt, mint mások. A délután pihenés hatására megnő a kreativitás.

5. Agyi kapacitás növelése

 Agyunkat rendkívül sok információ éri a minket körülvevő világ által. A délutáni alvás segíthet az agy relaxációjában, így az információkat jobban el tudja rendezni.

6. Serkenti az érzékelést

 Hatására sokkal érzékenyebb lesz szaglásunk, és élesebb a látásunk. Tudományosan igazolták, hogy a délutáni alvás sokkal jobban megerősíti az érzékszerveinket, mint az éjszakai alvás.

 
 
Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!