Eláruljuk mire kell számítani!



Pénteken azaz ma, egy hidegfront érkezik, melynek következtében nyugat felől többfelé kell számíthatunk záporokra, zivatarokra, melyek között heves zivatarok is előfordulhatnak. Feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 24-30 fok közé melegszik a levegő, keleten, délkeleten lesz a melegebb. Hidegfronti hatás várható - az Időkép előrejelzése szerint.

Szombaton főleg az ország keleti felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az ország más területein is előfordulhat egy-egy futó zápor az átvonuló gomolyfelhőzetből. Többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Délután 19 és 24 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Vasárnap helyenként még számíthatunk egy-egy záporra, esetleg zivatarra, máshol változóan felhős-napos idő várható. Élénk, erős lesz az északias szél. Napközben 23-27 fokra számíthatunk.

A jövő hét első napjaiban is túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Gyengül a szél ereje illetve melegszik majd az idő. Hétfőn 26-30, kedden viszont már 28-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!