Ezekre érdemes figyelni nyaralás előtt.



Gyönyörű szálloda, exkluzív, tökéletes nyaralást garantáló medence, meseszép néptelen tengerpart ígérete, és az emögött lévő rideg, lepukkant vagy akár zsúfolt valóság. Egy amerikai turisztikai weboldal, az oyster.com vette a fáradságot, és összehasonlította a különféle szállodai honlapokra feltett fotókat a valósággal. Nyugodtan felháborodhatunk rajta se épp jókat is röhöghetünk. Egy előnye biztos van a kispénzű embernek ebből a leleplezésből: a fotók láttán szív fájdalma, hogy neki nem futja luxusnyaralásra.

A hirdetés

 

A valóság

A mexikói Cancúnban található a Hostel El Corazon’s. Egy kétágyas szoba ára egy éjszakára tízezer forint.

A hirdetés

 

A valóság

Ugyancsak Mexikóban van Puerto Vallarta, ott áll a Las Palmas by the Sea nevű intézmény. Egy éjszakáért egy kétágyas szobában legkevesebb 68 ezer forintot kérnek el.

 

A hirdetés

 

A valóság

Az olaszországi szigeten, Szicíliában négy csillagja van a Defino Beach Hotelnek. A kétfős szobaárak 25 ezer forintnál kezdődnek.

 

A hirdetés

 

A valóság

Jamaicában közvetlenül a tengerparton áll a Sandals Carlyle Inn’s Hotel. A legolcsóbb szoba két személyre éjszakánként 78 ezer forint.

 

BÁNATPÉNZT KÉRHETÜNK

– Ha nem egyezik a valóság a fotókkal, és a kép alá nincs odaírva hogy az illusztráció, akkor hibás teljesítésről beszélhetünk – mondta a Bors érdeklődésére dr. Salamon András ügyvéd, akinek szakterülete az utazási és turizmusjog.

– Ebben az esetben díjcsökkentés igényelhető, esetleg kártérítés vagy sérelemdíj is. Ilyenkor a legcélszerűbb idehaza a békéltető testülethez fordulni, tapasztalataim alapján gyorsan és jól dolgoznak. Ha ott nem sikerül megegyezni, akkor bíróságra is lehet vinni az ügyet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!