Bőven lesz meglepetés!



A nyugdíjasok nagy többsége nem tájékozódott még arról, hogy mekkora nyugdíjemelésre is számíthat 2018. január 1-től! Varga Mihály már hónapokkal korábban nyilatkozott a nyugdíjemelés számairól, mely szerint 2018. január 1-től a nyugdíjak 3 százalékkal emelkednek!

Et valószínűleg szinte mindenki hallotta, sokan meg is jegyezték észben tartják!Ám valójában nem 3 százalékkal fognak növekedni nyugdíjak a decemberi nyugdíjhoz mérten, hanem 4%-al, mivel novemberben a nyugdíjkorrekió miatt 1-%-os emelés lesz minden hónapra! Vagyis decemberre is, de decemberben nem emelt összegű nyugdíjat utalnak, ugyanis azt a plusz 1%-ot már kifizették novemberben!Tehát ad decemberi nyugdíjemelés plusz 1%-át már januárban mindenki megkapja, valamint jön a bejelentett 3% vagyis 4%-os nyugdíjemléssel kell számolni januártól.Ez egy átlagos nyugdíjas életében havonta körülbelül 4600 – 4800 forintot jelent vagyis 55-58 ezer forintot éves szinten.

Az emelésre a mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadékban, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi és özvegyi járadékában, a korhatár előtti ellátásban, a szolgálati járandóságban, az átmeneti bányászjáradékban, a balettművészeti életjáradékban, a rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban, a baleseti járadékban, a bányászok egészségkárosodási járadékában, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátásban, a polgármesterek közszolgálati járadékában, a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti kiegészítő rokkantsági támogatásban, valamint a honvédek jogállásáról, továbbá a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvények szerinti kiegészítő hozzátartozói támogatásban, fogyatékossági támogatásban részesülők is jogosultak, ha ellátásukat 2018. január 1-je előtti időponttól állapították meg, illetve folyósították.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!