Ez a tünet mentette meg az életüket!



Figyelembe véve, hogy közel 18 millió embert diagnosztizáltak rákkal a világon, csupán az elmúlt évben, nagy a valószínűsége, hogy te vagy egy ismerősöd küzdött már a betegséggel. 

Szerencsére a terápiás lehetőségek is folyamatos fejlesztés alatt állnak, ezért egyre hatékonyabban tudjuk velük szemben felvenni a harcot, de ezek a kezelések akkor a legeredményesebbek, ha a rák még korai stádiumban kerül felismerésre. Ez sem kis kihívás.

Sok tünet észrevétlen marad és vannak, amelyek a rák kialakulását követően csak jóval később fedik fel magukat. Rákos túlélők meséltek róla, hogyan figyeltek a testükre és bíztak a megérzéseikben, még akkor is, amikor mindenki más kétségbe vonta a szavukat. A következő tünetek mentették meg az életüket.

1# Drasztikus fogyás

Jessica-t 25 évesen diagnosztizálták vastagbél rákkal. A vérteszt eredménye nem mutatott abnormalitást, de ő így emlékezett vissza:

“Nagyon ki voltam merülve, a hajam elvékonyodott és sokat fogytam. Amikor 3 hónappal később diagnosztizálták a rákot, azt mondták, hogy 2 hónapom maradt hátra. Ez volt 6 éve most.”

2# Medencei fájdalom

Kristen Hovet 35 éves volt, amikor méhnyakrákkal diagnosztizálták.

“Nagyon erős medencei fájdalmam volt, aminek hatására úgy döntöttem, hogy elmegyek szűrésre. A fájdalom mentett meg.”

Ezután Kristen méhét és nyirokcsomóit is kivették, kemoterápiát és medencei sugárkezelést kapott.

3# Hasi érzékenység

Robert Barrows 67 éves volt, amikor Non-Hodgkin limfómával diagnosztizálták.

“Egy rutin vizsgálaton estem keresztül, amikor a hasam különböző pontjain érzékenységet tapasztaltam.”

Robert időnként éjszakai izzadást, szájszárazságot és fáradtságot is tapasztalt. Ezek teljesen átlagos tünetek, amit bárki átélhet. Szerencsére az orvos sem volt hanyag és idejében elkapták a rákot.

4# Égő érzés a mellben

Sarah Olsher úgy írta le a tünetet: “mintha a bal mellemben tej termelődne.” Amikor Sarah ezt elmondta az édesanyjának, ő is hasonló égő, bizsergő érzésről számolt be. Mindkettejüket duktális karcinómával diagnosztizálták ezután, amely a tejcsatornák rákos elfajulása.

5# Törött borda-szerű érzés

„A fájdalom mentett meg, ami olyan érzés volt, mintha eltörtek volna a bordáim. Egy UH vizsgálat után tumort fedeztek fel nálam.”

Gayle-nek ez volt a 4-ik rákja, mivel az első hármat mammográfia során fedezték fel. “Már mind a két mellemet levették, ettől függetlenül még mindig ki tudott alakulni.” -tette hozzá Gayle.

6# Vér a vizeletben

“Az orvosom piszkált miatta, hogy egy mikroszkopikus méretű cseppnyi vér miatt akarom kivizsgáltatni magam.” – mesélte Jeff.

Ezután hólyagtükrözést és MRI-t is elvégeztek rajta és kiderült, hogy a vérzést egy kis tumor okozza, amely a veséjében volt. Azonnal el is távolították az érintett szervet és 10 év után is kitűnő egészségnek örvend.

7# Horpadás a mellben

Julie számára nem egy csomó volt az árulkodó jel, hanem egy “furcsa horpadás, amely hirtelen jelent meg a bal mell oldalán.”

Kiderült, hogy egy ott lévő tumor húzta a mell izmát és ez okozta a bemélyedést. 9 év elteltével is egészséges.

8# Menstruációk közötti vérzés

Cnythia úgy gondolta, hogy a tünetével érdemes elmennie egy nőgyógyászati klinikára, ahol megmondják, hogy mi a gond. Kiderült, hogy méhnyakrákja van és azonnal meg is kezdték a kezelését. Azóta túlélőnek hívja magát.

9# Csomó a mellben

Colleen 26 éves volt, amikor megkapta a diagnózist, mellrákja van.

Mivel abban az időszakban szoptatott, ezért az orvosa azt mondta, hogy a csomó a tej megrekedésének következménye és azt is, hogy ő még túl fiatal, hogy mellrákja legyen. Colleen-t nem sikerült meggyőzi és végül kiderült, hogy 3. stádiumú rákja van, amivel 15 éven keresztül küzdött. Jelenleg jól van.

10# Zsibbadás

Kimberly 25 évesen ment férjhez és az esküvőjén annyira zsibbadt a keze, hogy nem volt képes tartani a csokrát. Pár hónappal azelőtt észrevett egy csomót a nyakában és a nagy nap után végre el is ment megnézetni. Nyirokcsomó daganattal diagnosztizálták, amit különféle természetes módszerekkel sikerült leküzdenie.

11# Csomó a herében

“Csomót éreztem a herémben, ez volt az első jel. Majd a csomó mérete és keménysége is változni kezdett. Így mutatkozott meg a hererák a kezdeti stádiumban.” – mesélte Mike.

12#Abnormális méhnyakrák szűrési eredmények

Jennifer így emlékezett vissza: “Az eredményem először negatív volt, majd abnormális, majd megint negatív. A megérzésem azt súgta, hogy biztos nincs rendben valami.”

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!