Bámulatos!



A só minden háztartásban megtalálható, filléres, a konyhában mégis rendkívül fontos alapkellék. Csakhogy remekül megállja a helyét a lakás más területein is! Mutatjuk, mi mindenben tudja megkönnyíteni az életed!

1. Hűtőszekrény

Keverj össze szódavizet és sót olyan arányban, hogy egy kenhető, ne túl sűrű elegyet kapj. Ezzel töröld át a hűtő belsejét, és pillanatok alatt tiszta és illatos lesz!

2. Lefolyó

Szórj 3 evőkanál sót a lefolyóba, majd öblítsd át forróvízzel. Ez feloldja a lerakódott zsírt, fertőtlenít és segíti a víz gyorsabb lefolyását. Ha úgy érzed, nem volt elég hatékony, akkor ismételd meg a műveletet 5 evőkanál sóval, majd ismét öblítsd át.

3. Mosás

Áztasd sós vízbe a megfakult színű ruhaneműidet vagy függönyödet! Egyenesen a mosógép dobjába is kanalazhatod a sót, nagyjából 3-4 evőkanál mennyiségben. Minden újra ragyogni fog.

4. Penész

Penészes műanyag edényeidet vagy háztartási eszközeidet áztasd citromos, sós vízbe, hagyd benne egy napig, és lehetőleg tedd napsütéses, de legalábbis világos helyre. Másnap elég átöblítened őket, és a penésznek nyoma sem marad.

5. Rozsda

Keverj össze sót, majonézt és vizet egy krémes, sűrű pasztává, ezzel dörzsöld át a rozsdás felületeket, hagyd megszáradni, majd egy puha ronggyal távolítsd el. Szépen leszedi a rozsdát!

6. Vízfoltok

A fából készült asztalon lenyomatot hagyó poharak helyét töröld át sós olívaolajjal, és így könnyen búcsút inthetsz a foltoknak.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!