Így csináld:Minden háziasszony arról álmodik, hogy ruhái tökéletesen fehérek legyenek az idő múltával is. Azonban, biztosan te is észrevetted már, hogy pár hónap használat és mosás után a fehér zokni soha nem lesz már olyan, mint amilyen volt újkorában.

A klór és más különböző vegyi anyagokat tartalmazó fehérítőszer nem csak az anyagot roncsolja, hanem a bőrön keresztül felszívódva az egészségedre is káros hatással lehet.

Létezik néhány olyan természetes megoldás, amelyek segítségével könnyen újra hófehérré varázsolhatod a zoknikat, abroszokat vagy akár a kedvenc ruhádat, szoknyádat.

Használtál valaha már kálium-permanganátot fehérítés céljából?

Ha eddig nem próbáltad, most itt az ideje, hiszen nagyon egyszerű az alkalmazása, és ráadásul igen hatékony is. Tíz liter vízhez mindössze néhány kálium-permanganát kristályra lesz szükséged, keverd össze, és és ne ijedj meg, ha a víz enyhén rózsaszínes lesz tőle.

Vigyázz, ne használj túl sok permanganátot! Ehhez a keverékhez végül adagolj 200 ml folyékony mosószert, majd áztasd bele a fehér ruhákat.

Jól nyomkodd bele a ruhákat a permanganátos keverékbe, majd borítsd be háztartási fóliával a mosdótálat.

Hagyd legalább 4-5 órán keresztül állni, de akár egész éjszaka is maradhatnak a ruhák ebben a keverékben. Majd, miután kiszedted, tedd be őket a mosógépbe, és mosd ki hagyományos módon.

Plusz tipp! A szódabikarbóna is nagyon hatékony fehérítő szer, ráadásul könnyen és olcsón beszerezhető! Keverj a mosószerhez 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd áztasd be 5-10 perce a ruhákat, utána mosd ki kézzel.

A hatékonyság növelése érdekében, nyugodtan kimoshatod még egyszer a mosógépben is. Ha nincs időd kézzel mosni, akkor tedd a mosógép fiókjába a mosószer mellé a szódabikarbónát, így garantáltan fehérebbek lesznek a ruháid.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!