Személyiségteszt, ami megmutatja milyen ember vagy.



Érdekes személyiségteszt.

A személyiségtesztek segítségével többet megtudhatsz magadról, a lelkedről, tulajdonságaidról, segíthet a fejlődésben és bizonyos dolgok megértésében esetleg elfogadásában is. Sőt, olykor akár a változás, változtatás útjára is terelhet. Ez a remek személyiségteszt is erről szól: Te milyen madár lennél? Érdekes személyiségteszt, ami megmutatja milyen ember vagy!

Ez a fenti 4 madár különböző személyiségeket képvisel, 4 csoportba osztja az embereket a személyiségük alapján. Minden madárnak megvan a maga vágya, érzelmi szükséglete, domináns tulajdonsága, jellemzője. Minden egyes madárhoz tartozó személyiségtípus másképp kezeli a kapcsolatokat, érzelmeket, konfliktusokat és másképp kommunikál. A személyiségtesztből megismerheted erősségeidet, gyengeségeidet és sokat tanulhatsz belőle.

Te milyen madár lennél?

Ha választasz 1 madarat, akkor ezek a tulajdonságok valószínűleg rád is jellemzőek Hogyan válassz? Röviden és tömören: első ránézésre! Amiről úgy gondolod, hogy az a kedvenced, nagyon tetszik, legkedvesebb számodra. Vagy fogalmazzunk így: melyik madár lennél szívesen? Nagyon fontos, hogy amikor ránézel a 4 madárra, gyorsan dönts, ne gondolkozz túl sokat, hanem ami első ránézésre a legszimpatikusabb, azt válaszd!

Válassz egy madarat!

Ha az 1-es madarat választottad,

akkor te egy békeszerető, kedves ember vagy.  Próbálasz mindenkinek a kedvében járni és mindig, mindenhol a jót keresed. Hiszékeny, naiv is vagy, sokszor becsaptak már, hiszen a rosszat sosem feltételezed senkiről. Borzasztóan tud bántani, ha valaki becsap téged, hosszú ideig rágódsz utána ezen. Nagyon elkeserít, ha azt látod, hogy valakit bántanak szavakkal vagy tettekkel. Becsületes ember vagy, ha valamit kölcsönkérsz, mindig időben visszaadod, ha ígérsz valamit, az mindig be is tartod. Sosem szoktál elkésni, pontos ember vagy.

Kissé befelé forduló vagy, nehezen mutatod ki érzelmeidet. Kevés ember előtt nyílsz meg igazén, teljes szível. Tisztelettel bánsz az idősekkel és a betegeken is segítesz, ha tudsz. A tömegközlekedési eszközökön mindig átadod a helyet, ha egy idős embert vagy gyereket, várandós nőt, beteget látsz. Kerülöd a kockázatokat, fontos neked a biztonság, a kiszámíthatóság. Nagyon vágysz a szerelemre, a hosszú párkapcsolatok híve vagy.

A könnyű kalandokat nem szereted, viszont nehezen ismered fel az igazi csábítókat. Ha egyszer elrabolták a szívedet és esetleg idővel szakításra került a sor, akkor nagyon nehezen engeded el őt, sokáig reménykedsz a folytatásban. Társas lény vagy, szereted, ha mindig van melletted valaki. Bújós típus vagy, érzelmes típus.

A 2-es madarat választottad?

akkor te egy nyitott, pörgős személyiség vagy. Fontos számodra a külső, szeretsz csinosan öltözködni, adsz magadra, az otthonod is szép, rendezett, tiszta. Figyelsz a tisztaságra, nem szemetelsz soha az utcán. Lelkes ember vagy, igazi szenvedélyes típus. Izzik körülötted a levegő, tele vagy energiával, állandóan pörögsz, aktív vagy. Több feladatot is el tudsz látni egy időben, hiszen a figyelmed állandóan cikázik ide-oda. Kissé figyelmetlen is vagy emiatt, de ezt tudod magadról és igyekszel tenni ellene.

Szinte soha nem érsz oda sehova időben, de nem is késel soha. De emiatt nem szoktak rád haragudni. Nagyon tudsz szeretni, de nehezen ragadsz le egy embernél. Először mindig a külsőt figyeled meg a másikon, a belső tulajdonságok csak később számítanak. Akkor viszont már rájössz, hogy a lélek, a másik személyisége mennyivel fontosabb és mennyivel többet ér a csinos külsőnél. Szeretsz beszélni, a társaság középpontja vagy, sohasem lehet melletted unatkozni. Ez a nagy pörgés azonban sokszor elfedi a valóságot.

Azt, hogy félsz, nem szeretsz az érzelemeidről, a bánatodról mesélni. Azokat mélyre ásod magadban és igyekszel nem gondolni rá. Szereted a kalandokat, az aktív pihenés híve vagy. Szeretsz sportolni és feszegetni a határaidat az élet minden területén. Sok barátod, ismerősöd van, akikkel aktívan tartod is a kapcsolatot. Csak olyan munkát vagy hajlandó elvállalni, amit szeretsz is.  Vágysz a hatalomra, elismerésre és ezért keményen meg is dolgozol. Néha talán kicsit önző is vagy, az egész világot szeretnéd a magadénak tudni. Azt szeretnéd, ha mindenki szeretne téged.

Ha a 3-ast választottad, 

akkor okos, nyugodt ember vagy. A feladataidat mindig időre elvégzed, sokat gondolkozol közben és nagyon aprólékos vagy. Óvatosan, bizalmatlanul állsz az új dogok előtt, félsz a változásoktól. Mindig szeretnéd tudni, hogy mi a következő lépés. Szereted eltervezni, pontosan megszervezni az egész napodat. Ha valamibe belekezdesz, és közben akadályokba ütközöl, akkor sem adod fel soha, mindig véghez viszed. Nagyon kitartó vagy.

Figyelmes vagy másokkal szemben, kitűnő hallgatóságnak számítasz, de szeretsz okoskodni is. Sokszor hiszed azt, hogy te mindig mindent jobban tudsz. Nem szereted, ha valaki ellenkezik veled és ha valamiről kiderül, mégsem neked volt igazad, nagyon tud fájni és csalódott vagy.   Bizalmatlan vagy, nehezen lehet a bizalmadba férkőzni, mert sokszor csalódtál már az életben. Ha megbántanak, nem hagyod szó nélkül, okos érvekkel támasztod alá gondolataidat, nézeteidet.

Fontos jellemződ a kíváncsiság: mindig mindent tudni szeretnél, szeretsz olvasni, utazni, új tájakat felfedezni, szívesen kóstolsz meg új ételeket, ízeket is.

A 4-est választottad?

Független, erős, merész személyiség vagy, szinte nem félsz semmitől. Amit akarsz, azt meg is szerzed magadnak. Ezért képes vagy keményen is harcolni. Pont, mint a céljaidért, álmaidért. Sosem adod fel, bármilyen nehézséget és akadályt is sodor eléd az élet. Ha olykor nehezen is, de végül minden akadályt leküzdesz. Ha kívülről nem is látszik, ez az állandó harc mélyen legbelül megvisel és vágysz végre a nyugalomra, békére. Kifele azonban nem mutatod egy gyengeségedet sem. Állandóan hajtasz, szinte sosem pihensz.

Nagy vágyaid, céljaid vannak, nem elégszel be a kis sikerekkel, neked egyre több és több kell. Nem gázolsz át másokon, akkor sem ha a kitűzött cél, feladat fontos számodra. Mindig a becsületes utat járod be. Sosincs igazán időd semmire, igazi munkamániás vagy. Sokan érzéketlennek gondolnak téged, mert szinte sohasem mutatsz ki semmilyen mélyebb érzelmet. Könnyen ismerkedsz, viszont pont emiatt nehezen tartod meg a párodat, pedig vágysz a hosszú kapcsolatra. Makacs vagy és türelmetlen.  Nagyon jó megfigyelő vagy, a legapróbb részleteket is észreveszed.

Pontos, precíz ember vagy, akit nagyon idegesít az, ha például valaki késik. Az egyszerűség híve vagy, nem kedveled a hivalkodó színeket, a fölösleges dumát, a túl harsány embereket. Szereted, ha téged gondolnak a legerősebbnek (testileg és/vagy lelkileg), domináns típus vagy.  Sokszor keresnek mások a problémáikkal és ügyesen rávilágítod őket a megoldásra. Nem szeretsz lustálkodni, pihenni, állandó mozgásban vagy.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!